Bz Bzzzz

>> 16 December, 2007

Sungguh sibuk. Sibuk sehingga tidak berkesempatan hendak memikirkan idea untuk ditaip di dalam blog. Ditambah pula dengan semput Syasya yang datang melanda. Bertambah lagi kekusutan diri ini memikirkan masalah. Tidak dapat fokus untuk bekerja. Ada beberapa hari sahaja untuk menyiapkan projek ini. Kena berusaha dengan gigih lebih dari biasa. Selepas itu, selamat tinggal MARA! Aku nak balik opis aku!

Chayok! Chayok!

Maybe Syasya semput cos of this matter..Hmmm

Coretan:
Habis jer projek kali ini, aku nak bercuti seminggu.

Read more...

PD

>> 03 December, 2007

Venue: Eagle Ranch Resort, Port Dickson
Period: 3 Days 2 Nights
Reason: Vacation

Breakfast di tempat ala-ala country bar

Berangan naik G0-kart

Berangan menang Go-Kart

Menunggu turn

Racing Go-Kart (Race ke?)

Swimming pooling

Jacuzzing

Posing

Tinjau apa tu, Syasya?

Tanning

Tidur di kereta kuda

Ala-ala pekan cowboy gitu

Menuju ke destinasi, yeay yeay

Nak naik kuda (Mama bagi ke?)

Pose Mama & Syasya yang tak seberapa

Berendam
3 of Us
Kaki-kaki
Walking on the white sandy beach
Pose

Sebelum pulang

Coretan: Next coming vacation...Jeng jeng...Tungguuuu

Read more...

Penatnya!

>> 27 November, 2007

Hishh..Penat sungguh. Mulai minggu ini hingga ke hujung bulan Disember. Akan berlakunya hari-hari yang memenatkan.

Tinggal lebih kurang sebulan sahaja untuk kami mengakhiri pengembaraan dan pertapaan kami di sini. Perlu menyiapkan kesemua kerja-kerja yang masih tertangguh. (Tak sabar nak balik office sendiri ni!)

Semoga kami berjaya menamatkan misi kami ini.

Huwaarghh! Mengantuknya. Zzzzzzz....

Mengantuk se-mengantuk budak ini...


Coretan:
Menaip sambil mata tertutup.

Read more...

How to Write an Essay

>> 21 November, 2007

Satu peristiwa menyebabkan diri ini sedar yang diri ini masih kekurangan dari segi penulisan esei dalam Bahasa Inggeris. Maka. Perlu mempertingkatkan mutu penulisan English mulai dari hari ini.

Ini antara website yang menarik. Untuk seorang yang baru. Untuk seorang yang sudah lama meninggalkan bidang penulisan. In English...

Essay Punch
- mengajar menulis esei dengan cara yang interaktif.

How to Write an Essay
- Langkah-langkah untuk menulis esei.

Coretan: Sedang belajar. Dan. Akan terus belajar...

Read more...

Jenny

>> 17 November, 2007

Current favourite song,
Jenny - The Click Five





Coretan: Best! best!

Read more...

Old Skool O' Mine

Tiba-tiba terkenang rakan-rakan lama. Masa sekolah-sekolah dulu. Bila tengok gambar. Ada yang masih keep in touch. Ada juga yang lost contact.

Tiba-tiba teringin hendak tunjuk gambar-gambar masa sekolah menengah dulu.

Setiap kali ambil gambar. Mesti kena berdiri di tengah. Sebab tinggi. Tapi. Bila masuk Form 4 & Form 5. Bernasib baik sebab ramai yang tinggi. Maka. Tidak perlu bergambar di tengah lagi.

.........................

Tempoh persekolahan: Form 1 - Form 3
Nama sekolah: Sekolah Menengah (P) Raja Zarina, Port Klang

1 Amanah


2 Amanah

3 Amanah

...........................


Tempoh persekolahan: Form 4 - Form 5
Nama sekolah: Sekolah Menengah Sains Muar, Johor

4 Arif

5 Cekal


Ku rasa mereka semua sudah berjaya dalam hidup mereka. Berkeluarga. Berkerjaya. Berjayakah aku?

Coretan: Ini gambar paling sharp yang berjaya diambil. Spot me?

Read more...

Meen's Wed

>> 12 November, 2007

Rumah pengantin



Sabtu. Jelebu. Majlis kahwin Meen. Wakil MMSC. Nampaknya Meen kata, hanya aku seorang yang datang. Mungkin jauh Meen. Tapi. Kami dekat. Tidak sampai satu jam. Kami sampai.

Bila disambut. Ibu Meen kata lauk sudah habis. Kami sampai lambat. Tengok jam. 2.15 petang. Lambat ke? Tapi. Memang sudah tiada orang. Hanya saudara mara sahaja yang tinggal. Pengantin pun sudah berjalan-jalan.

Bilik pengantin (Besar woo bilik dia)


Pengantin

Biasalah. Selalu kalau kawasan kampung. Tetamu memang datang awal. Maka. Kendurinya juga habis awal. Tapi. Syok juga. Rileks makan. Rendang dagingnya. Fuhh! Sedap giler!

Syasya comot


Coretan: Dokek yo umah ekau ngan umah den..

Read more...

Gerai No.8 Jalan Travers @ Kedai Panas

>> 09 November, 2007

Kedai panas sebab kedainya panas. Makanan yang dihidangkan juga panas. Bila makan, memang kita terasa panas.

Sedap betul masakan pakcik kedai panas. Suka tengok cara dia masak. Baling-baling. Ketuk-ketuk sudip dekat kuali. Siap! Nasi goreng biasa & Kuetiau goreng. Menu pada hari itu.

Sedap hingga keluar air hidung

Kedainya


Kuetiaunya


Sedap betul lah! Memang sedap dan murah. RM3 sepinggan. Banyaknya macam untuk 2 orang makan.


Coretan: Memang sedap giler! Cepat lak tu servisnya. Kalau dekat memang pegi selalu. Kat Kg Pandan sinun.

Read more...

Ahh, she's weezing again!

>> 05 November, 2007

Eating so much different types of food maybe one of the causes that makes she's weezing. An asthmaticism have to prevent herself from eating 'ntah apa-apa makanan'.

~Nebelizing~

Huh! Tidak kesanggupan melihat dia bernafas dengan tidak sempurna. Tersekat-sekat. Minum susu pun tidak cukup nafas...


Coretan: Kesian Syasya...

Read more...

America's Next Top Model (ANTM)

>> 04 November, 2007

I am ANTM's maniac. I've been watching ANTM since the first cycle. Can't wait to finish all the episodes in latest Season of ANTM - Cycle 9.

The ANTM Winners

Cycle 1 - Adrianne
Cycle 2 - Yoanna
Cycle 3 - Eva
Cycle 4 - Naima
Cycle 5 - Nicole
Cycle 6 - Danielle
Cycle 7 - Caridee
Cycle 8 - Jaslene
Cycle 9 - ??


Yoanna House, winner cycle 2
The most beautifulicious America's Next Top Model (in my opinion)



Coretan: Isn't she gorgeous huh?

Read more...

Jamuan raya MMSC?

Mereka sedang mengambil makanan


Antara makanan yang terhidang

Semua yang sudah kekenyangan


Sungguh ku berkecil hati apabila melihat gambar-gambar ini. Sedikit pun tidak ketahuan bahawa MMSC-HQ mengadakan jamuan hari raya.

Apakah MMSC sudah melupakan kami berempat yang berada jauh di MARA?

Adakah kami masih lagi warga MMSC?

Sampai hati...


Coretan: Bukan makan itu yang penting. Tapi. Kemeriahan bersama-sama kawan-kawan. Sekurang-kurangnya jemput lah kami... Sampai hati. Dan. Kecil hati. Nak kerja kat MARA terus lah (Merajuk - :( )

Read more...

Syasya & Ujang

Singgah Carrefour Alamanda. Terlihat kartunis Ujang sedang duduk di booth BOH. Syarat untuk dapatkan lukisan dari Ujang. Beli barangan BOH berharga RM20. Sahaja. Murahkan!


Mama & Syasya teruja

Dapat belon ni

Akhirnya impian untuk mengkarikaturkan Syasya terlaksana. Bukan calang-calang orang yang lukis karikatur Syasya.

Kartunis Ujang (Ini bukan gambar Syasya ek)

Bukannya murah harga sebuah lukisan karikatur lebih-lebih lagi lukisan Kartunis Ujang. Orang lain yang tidak ada nama pun letak harga RM45. Inikan pula Ujang.


Terus sambar beberapa barangan BOH. Dan. Karikatur Syasya pun terhasil.

Barangan BOH yang dibeli


Tadaa! Karikatur Syasya & kucing (kucing dlm cerita Aku Budak Minang)


Coretan: Sayangnya masa Uncle Ujang lukis gambar Syasya, mama tengah bayar barangan Boh itu.

Read more...

Cat rumah

>> 01 November, 2007

Tukar cat rumah. Cat rumah warna putih. Rasa terang pula rumah. Nampaknya. Sudah sama dengan rumah lain.

Coretan: Lepas ini nak cat rumah kaler ape ek?

Read more...

Open-house

>> 31 October, 2007

Hari raya = Open house = Banyak makanan

Jemputan open-house BPS, MARA

Suasana BPS

Laksa Johor

Makan ye kak?

Nasi minyak

Artis jemputan



Jemputan open-house MARA

Gembiranya merekaSukanya aku
Kenyangnya dia
Dodol pelbagai perisa


Coretan: Syioknya makan!

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP