Terapi Minda

>> 16 March, 2007

Terapi, (térapi) rawatan sesuatu penyakit fizikal atau mental secara proses pemulihan tanpa penggunaan ubat atau pembedahan.

Minda, akal fikiran, daya berfikir.

Terapi Minda = Rawatan kepada akal fikiran secara proses pemulihan tanpa penggunaan ubat atau pembedahan.

Mungkin betul, mungkin salah gabungan maksud ayat itu. Setiap orang ada cara untuk menerapikan mindanya. Aku? Ada cara tersendiri. Shopping complex. Cuci mata. Tak beli. Tengok pun jadi. Itu caraku. Release tension. Seriously! Best! Kalau nasib baik, jumpa unsangkarable SALE. Barangan branded jadi murah gila-gila. Fuhh! Menggoda sanubari. Kalau dengan member(s) lagi, sama kepala. Aku tak beli, dia yang beli. Sorang tu, orang lain beli 1 helai, dia beli 2 helai. Seronok tengok dia. Konon taknak, at the end, dia pulak yang lebih.

Nak cari pants untuk menambah koleksi. Eh, nak tambah? Bukan tambah. Kena beli baru. Sebab yang lama dah tak muat. Arghh, tension! Bila try, tak muat. Seluar idamanku. Tak muat?? Kenapa begini? Gemuk? Tension!


Antara pants idamanku

Kena tanamkan azam. Kena kuruskan badan. Kena cari solution supaya boleh membeli dan memakai seluar idamanku. Mesti. Ini azamku.

0 komentar:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP