She's Back!

>> 20 March, 2007

Custom message YM 20 March 2007:

misswelnut: Dh Start daa...ckp kat phone kuat2..org taknak dgr la wei

swanazainal: utk jadi seperti yen-yen: step 1: lepas ni nak cakap kat fon kuat2 jugak

azieda_hamid: roha kena pakai penyumbat telinga..nanti dier cakap lagi kuat dah 3 bulan pendam suare..

myself: yen yen boleh ajer?

goto80s: langkah 2: jgn wat keje ikut deadline..


Pelik bin Ajaib. Tidak diketahui bagaimana terjadi. Selepas 3 bulan. Ingatkan wajah dan tubuhnya tidak akan muncul lagi di syarikat ini. Tiba-tiba, ternampak kelibat yang biasa dilihat 3 bulan lepas. Dia ke? Betul dia..Disahkan lagi kewujudannya dengan custom message YM yang hangat di pagi hari. Sah! Memang dia. Kenapa masih wujud di sini?

Ke mana hilangnya dia selama ini? Selama 3 bulan. Dia digantung kerja kerana masalah yang dibawanya kepada rakan sekerja dan projek. 3 bulan dia digantung. 3 bulan. Ingatkan dia takkan muncul lagi. Sepatutnya memang patut dia dibuang kerja. Menyusahkan orang. Semua yang pernah bekerja dengan dia, menanggung kesengsaraan.

Patutkah? Tak faham mengapa sanggup menyimpan orang sebegini. Ini syarikat melayu. Mengapa mengagung-agungkan bangsa lain. Mengapa menyayangi bangsa lain. Bukan semangat perkauman. Tapi, ini realiti. Bangsaku mungkin tidak segembira dan sebertuah dia jika berada di syarikat bangsa lain itu. Mungkin ditindas. Dikeji. Diperlekehkan. Mengapa. Mengapa sebegini bodoh. Dungu. Adilkah kepada orang lain? Kepada kami?

Macam mana hari-hari yang bakal mendatang. Bekerja bersama perempuan itu. Tidak!

0 komentar:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP