Umbai, Melaka

>> 10 March, 2007

Family treat kat Umbai, Melaka. Sebenarnya balik kampung ada kenduri kahwin. Malam takde buat apa, jadi plan pegi Umbai makan ikan bakar. Tak penah makan situ walaupun kampung dekat jer. Kampung kat Merlimau. Perjalanan ke Umbai dalam 15 minit je dari Merlimau. Tapi tu pun susah nak pegi.


Sampai sana, memang nampak happening. Sebenarnya tak faham sangat konsep Perkampungan Terapung Ikan Bakar. Bila pegi sana, baru faham. Konsepnya ialah banyak restoran ikan bakar di bawah satu bumbung. So, kita pilih la mana-mana restoran yang dirasakan menarik. Order dan makan.



Dapat rasakan mak begitu gembira sekali. Abah pun. Rasa puas. Walaupun selalu jugak treat family tapi jarang makan kat luar. Sebab abah jenis tak suka makan luar. Asik ke surau jer. So, kali ini sebab balik kampung, ada chance la bawak mereka keluar. Sebenarnya, ini cara aku balas budi mereka selama ini. Tiada lain yang mampu aku ungkapkan. Terima kasih mak dan abah!

0 komentar:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP