Hari Lahirku

>> 24 April, 2007

Sedar tak sedar. Bertambah lagi satu angka pada umur aku. Sedikit sahaja lagi, angka depan juga akan bertambah. Menandakan yang aku semakin bertambah matang. (Bukan tua, ya..). Semakin banyak pengalaman hidup. Semakin banyak pancaroba yang dihadapi. Yang penting, harus lalui hidup yang bakal mendatang dengan lebih cekal. Perlu menanam azam untuk merobah kehidupan untuk kebahagiaan, dunia dan akhirat...

Bulan April adalah bulan hari lahir dalam keluarga kami. Adik bongsu, 17 April. Adik kedua, 22 April. Aku, 24 April. Tidak lupa juga. Kawan-kawan yang aku sentiasa ingat tarikh hari lahir mereka. Zach, rakan satu dorm semasa sekolah menengah, 29 April. Jijah, rakan semasa di universiti, 20 April.

Tidak lupa juga. Ex-boyfriend ketua dorm aku semasa di Sains Muar, sama tarikh lahir dengan ku. Beza pada tahun sahaja. Dah tentu ketua dorm aku tiada jodoh bersamanya. Kerana ketua dorm ku itu telah berkahwin dengan orang lain.

Semoga semuanya menyambut hari lahir dengan gembira bersama-sama orang tersayang di samping mereka. Semoga Allah SWT memberkati hidup kita seadanya.

0 komentar:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP