Busy week

>> 21 September, 2007

Minggu sibuk. Ada 4 papan cerita yang perlu disignoff. Papan cerita yang sudah kelewatan tarikh signoff. Perlu signoff minggu ini. Kerana minggu depan akan ada pembangunan LO untuk fasa yang seterusnya.

Pening sungguh. Fasa kali ini terpaksa dilakukan penyemakan berulang kali. Berulangkali kerana terdapat kesalahan setiap kali penyemakan berlaku. Tidak juga menyalahkan guru-guru yang terlibat.

Mereka baru belajar. Mereka tidak pernah kenal papan cerita @ storyboard. Mereka tidak pernah kenal ID @ Instructional design. Mereka tidak pernah kenal SCO @ Shareable Content Object.

Fasa kali ini menggunakan format papan cerita yang difahami. 2 fasa yang sebelumnya menggunakan format papan cerita dalam bentuk Powerpoint. Ada yang jelas penerangannya. Ada yang tidak jelas. Terlalu ringkas. Penulis beranggapan bahawa bahagian pembangunan akan memahami papan cerita tersebut.

Namun, masih tidak boleh mengelak kesalahan dalam papan cerita. Biasalah. Tidak semua orang sempurna. Begitu juga papan cerita. Kita teruskan sahaja pembangunan LO tersebut.

Kerana. Aku tidak mahu lagi berada di sini...Tolong! Aku ingin pulang!


Aku ingin pulang...

Coretan: Bila nak balik nihhh!

1 komentar:

arzi,  3:33 PM  

Sabar sabar.
Tak lama lagi.

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP