Pen-Friends

>> 25 September, 2007

Suatu masa dahulu. Sewaktu di menengah rendah. Pernah ada pen-friends. Pen-friends daripada luar negara.

Kami satu kelas. Berebut-rebut mengumpul pen-friends. Alamat pen-friends tersebut kami beli dengan harga USD1. Bersamaan dengan RM2.50 pada masa itu (1992).

Selepas membeli alamat (alamat tersebut akan diposkan kepada orang yang mengepos borang permohonan (pembelian) itu. Kami akan mula menulis surat kepada bakal-bakal pen-friends kami.

Nama: Wendy Bara
Asal: Belgium
Umur: Sebaya

Wendy di hadapan perkarangan rumahnya

Wendy yang paling baik sekali dengan aku. Suka kawan dengan dia...Satu keistimewaannya. Jika pen-friend yang dibeli tidak membalas atau menulis surat kepada kita. Dalam tempoh masa yang ditetapkan. Kami boleh membuat penukaran alamat. Meminta pen-friends yang lain.

Setiap kali dapat surat dari mereka. Kami bertukar-tukar surat. Beruntungnya mendapat 3 orang pen-friends yang rajin menulis surat. Rajin memberi cenderahati.

Tidak perlu terbang ke negara orang untuk mendapatkan cenderahati luar negara. Kad harijadi dari Belgium, Jordan dan Jerman. Kasut kecil Netherlands (Belgium). Bunga lavender original dari Belgium. Banyak lagi. Terlalu banyak. Tidak ku ingat.


Nama: Alexandra Rosenweth
Asal: Jerman
Umur: Sebaya

Alexandra dekat pokok mana ntah?

..............................

Nama: Mohamed Al-Yussoef
Asal: Jordan
Umur: Lahir tahun 1978


Memula dapat gambar ini, ingat dia tipu. Saja bagi gambar model Arab mana-mana. Rupanya memang dia. Handsome kan!

Mohamed dengan 2 orang kakaknya

Mohamed bersama ibu bapa


Mohamed & cousin

Member kelas semua cemburu. Terutamanya, Krishnaveni siap minta alamat Mohamed untuk dijadikan pen-friends semata-mata kerana dia handsome! Minta maaf. Jangan harap nak bagi (jahat kan?).

Coretan: Lost contact bila aku start masuk asrama. Takde masa nak tulis surat & susah untuk pos. Akhirnya, lost contact begitu saja. Teringat lak kat derang semua. Derang semua baik-baik belaka.

0 komentar:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP