Cerita wishlist

>> 30 December, 2008

Bercakap pasal my personal wishlist. Mesti ada yang nak tau (kalau tak tau lagi lah), macam mana rupanya cookwares idamanku itu. Satu set Corningware & satu lagi set Vision.


Ini set Corningware idamanku - Warm Pansies (akan dapat bulan March 09)



Ini pulak, set Vision idaman hati (after dapat CW, bole rembat ni plak)

Akan tetapi. Semasa sedang membelek-belek majalah Dapur - Karangkraf - tetiba ternampak satu set periuk jenama IKEA yang begitu kontemporari sekali bentuknya. Aduhh... Sekali lagi ku tergoda. Maka. Akan ku masukkan periuk ini ke dalam wishlist ku. Huahuahua.


MEDALJ from IKEA

Coretan: Asyik bertambah ajer wishlist ni. Bila nak berkurang nya??

Read more...

Selamat pengantin baru

Dah hujung-hujung tahun ni ramai yang buat kenduri kahwin. Kadang-kadang dah ramai sangat, sampai tak sempat nak attend semua wedding. Ye la, dengan wedding lagi, dengan hal-hal personal lagi. Setiap weekend tu terasa kejappp sangat.

Kepada kawan-kawan yang kendurinya tak dpt dihadiri, maaf sesangat. This whole month, i've been very the busy. Banyak sangat urusan.

Ada kawan-kawan yang dapat hadiah wedding jugak walaupun orangnya tak datang. Best tak hadiah tu?

Saje nak share gambar hadiah utk ofismate yg baru kahwin hari tu, tp tak dpt datang wedding dia. Selamat pengantin baru Zulkarim!


Actually, kisah orang tak datang wedding ni memang selalu berlaku. Adatlah tu. Sesiapa yang pernah kahwin mesti pernah merasa orang tak datang wedding dia. Nak-nak lagi yang tinggal nun jauh di sinun atau sanun. Masa aku kahwin dulu ramai jer yang aku jemput tak datang. Lagi ler. Umah mak aku bukan jauh sangat. Kat Klang jer. Ada jugak yang tak datang. Tak kisah pun. Yang penting aku jemput ikhlas. Datang pun kena ikhlas.

Teringat zaman kenduri kahwin diriku.
Bos besar & bos bawah sikit kat opis lama boleh jer datang wedding opismate yang weddingnya selang sehari atau sama hari (aku tak ingat, 12 June 2005). Tapi wedding aku, mereka tak datang pun. Tapi ye la. I understand. I'm not the important person in the company like my opismate tu. I don't mind. Walaupun time tengok gambar kahwin opismate tu ternampak muka derang bergambar bersama cam kecik ati sikit, tapi ahh malas nak pk. Maybe derang betul-betul ada hal kan?

Anyway.
Itu kisah mereka yang tak datang.
Yang penting ada kawan-kawan lain datang time tu.
Kawan-kawan sekolah lama - yang memang lama gile tak jumpa pun datang.. Gathering sekali time tu. Best giler.
Kawan-kawan opis pun ramai datang - anggaplah kawan-kawan tu wakil kepada bos yang tak datang. Best giler jugak.

Moralnya di sini. Adatlah tu kalau orang tak datang wedding kita even best friend pun kalau dia ada hal, nak wat cane kan? Maafkan ajer la... Kita hanya manusia biasa. Hanya mampu merancang, tuhan yang menentukan.

Selamat pengantin baru kepada sesiapa yang dah kahwin baru-baru ni. Termasuk la Mawi & Ekin. Ngeh3x..

Coretan: Baru niat nak kasi hadiah, tapi tak jadi sebab kecik ati...Kwang3x.. Err..nape ek sy tak dpt carpet? orang lain kawen dpt adiah carpet? lupa ek? ehehhe

Read more...

Ish, sakit badan

>> 24 December, 2008

Tetiba start sakit badan macam masa memula masuk kije dulu.
Ini semua Karthik (Indian from negara India) punya pasal.
Hari tu dia duduk kat meja aku, pastu semua dia kasi adjust.
Monitor, kusi. Dia tak tau aku punya susah nak dpt posisi paling selesa.
Pastu dia pepandai alih lak.
Macam mana nak adjust balik ni?

Coretan: Alasan kena balik awal nih (memang selalu pon balik on time kan?)

Read more...

Syasya & Opis Mama

>> 22 December, 2008

Pada satu hari... Syasya ikut mama pegi ofis kat KL. Syasya bangun pagi-pagi sebab nak ikut mama. Syasya nampak seronok sebab dapat ikut mama pegi keje.

Jauh tau ofis mama. Ofis mama kat KL. Mama suruh Syasya tido dalam kereta. Tapi. Syasya takmo. Syasya nak tengok pemandangan. Syasya nak merasai suasana mama pegi keje pagi-pagi.

Sampai kat opis. Syasya pun main-main. Tengok Upin Ipin kat laptop auntie Roha. Lepas tu bateri laptop auntie Roha habis. Syasya taktau nak wat ape. Syasya main tempat clip kertas mama yang Hello Kitty tu.

Syasya masih tak tido. Lepas lunch, mama suh Syasya tido. Syasya minum susu, lepas tu tido kat belakang mama. Mama letak tikar. Syasya baring atas tikar.

Sejukkk..egegege

Yea! Dah petang. Syasya gembira nak balik. Sempat pose 2 gambar kenangan sempena lawatan ke opis mama. Berlatar belakangkan KLCC yang Syasya selalu tengok tu...

Kete & Opis mama

Mamasyasya: Nak datang opis mama lagi tak Syasya?
Syasya: Nakkkk...
Mamasyasya: Huh!

Coretan: Syasya mmg gud gurl tak kacau mama wat kije - tak menggedik, bagus...

Read more...

Rajin ke?

>> 18 December, 2008

Sejak-sejak ada dapur baru ni.
Macam rajin masak pulak.
Senang sangat nak memasak.
Dapur kat tengah.
Sink kat kanan.
Fridge kat kiri.
Senang betul nak buat kerja.
Malam tadi baru jer masak mihun goreng untuk tetamu.
Sebab rajin.
Suka duduk dapur.

Coretan: Malam ni nak masak apa pulak yek?

Read more...

Additional wishlist

Hmm, ekceli dah lama dah nak beli drop-leaf table ni. Tapi tunggu stok colour black-brown yang tak kunjung tiba.

Kata cukup bulan, bila pegi time cukup bulan, still takde stok.

Lembab gak yek kedai Kak Kiah a.k.a IKEA nih.

Nak colour black-brown sebab nak matching kan dengan bar stool colour black macam gambar bawah ni:


Kalau takde jugak nanti drop-leaf table colour black-brown, ingat nak beli yang colour antique stain je lah.

Pastu tukar la bar stool yang ini , baru matching kan? Tapi kalau amik yang ini, tak boleh la sandar-sandar sambil makan.So, apa keputusannya? Tunggu aje lah.

Coretan: Teringat nenek belah Melaka cakap dia beli sofa kat kedai Mahmud. Memula konfius. Pastu baru tau - Court Mammoth a.k.a kedai Mahmud. Ahaks!

Read more...

>> 17 December, 2008

Semalam abahsyasya mendecorate rumah lagi. Kononnya nak buat mamasyasya balik keje surprise.

Berdebar jugak. Apa la yang dibuat dek abahsyasya.

Sampai rumah rupanya dia dah tukar position dining table kat tempat baru. Nak style macam apartment katanya...

Nampak macam OK, so tak banyak nak komen... Ok la tuh!


Dining table sekarang

Mamasyasya suker dining table macam ni & gantung mirror like this...

Abahsyasya nak beli dining table yang ini...


Dan balik tu jugak abahsyasya dah gantung mirror kat tempat yang konon-konon nak letak dining table tu. Tapiiii... alahai... abahsyasya gantung macam ni...

Hmm...Takpe lah. Abahsyasya cakap akan beli meja untuk letak bawah mirror tu. Maka. Relakan ajer lah cos akan dapat meja console baru. Lagipun dah gantung, nak wat cane, takkan nak bukak plak, dinding dah ditebuk drill.

Coretan: Abahsyasya menyampah dengan mamasyasya cos bile dengar jer nak beli meja console baru terus ok jer gantung mirror gitu. Akakaka!

Read more...

Lawak Pak Ude

Pada satu hari. Kat tempat keje...

Dari pagi hingga tengahari. Dah beberapa kali masuk toilet. Tengok cermin, tak perasan pun.

Pastu. Tetibe sambil berjalan, terperasan butang baju yang bawah macam tinggi sebelah.

Alamak! Aku butang salah ker? Dari pagi tadi aku tak perasan. Macam pak ude Pi Mai Pi Mai Tang Tu. Cis! Orang perasan ke tak ek?

Coretan: Akibatnye kalau rumah takde cermin panjang.

Read more...

Rumah baru ku - Episode: Dining table

>> 16 December, 2008


Coming soon. Planning to get this dining table. Abahsyasya sker sangat.
Kalau tidak dah nak beli, ingat tak muat keta, sekali bile adjust seat keta. Eh? mcm boleh sebenarnya nak masukkan dining table tu.
Takpe la. Next time OK.

Coretan: Apa lagi nak beli ek?

Read more...

Alhamdulillah

Alhamdullilah.. Selamat kenduri doa selamat pindah rumah & tahlil untuk ketiga-tiga arwah atuk ku. Arwah atuk Kassim (atuk abahsyasya), arwah atuk Manan (atuk mamasyasya sebelah Semenyih) & arwah atuk Tamam (atuk mamasyasya sebelah Melaka).

Terima kasih kepada sedara-mara abahsyasya yang datang beramai-ramai tolong sedekahkan bacaan yassin & doakan untuk kesemua arwah atuk-atuk ku. Moga mendapat keberkatan dari Allah SWT hendaknya.

Terima kasih juga kepada kawan-kawan yang hadir. Walaupun dah petang, dah malam & keesokkan harinya pun datang. Thank you very much.

Terima kasih kepada makcik-makcik yang datang tolong mak masak. Rajin semua makcik-makcik ku...

Lastly, thanks to my mother, my dad, my M-I-L, my grandmother-in-law, my makcik, my bro & sis yang bertungkus-lumus untuk menjayakan kenduri kami ini. Mak ngan abah sampai demam! Hehe...

Alhamdulillah...

Rentetan peristiwa kenduri

Abahsyasya p beli ayam

Khemah dah siap pasang

Isi minyak dulu

Rileks sebelum bertungkus lumus

Yang pakai sekup itam bunga belakang tu ialah Ketua Chef

Sesi basuh ayam kat belakang umah...orang (ngeh3x)

Ape la yang diborakkan itu. Bagi resepi ke?


Potong sayur mayur

Abahsyasya buat ayer sirap

Antara kawan-kawan yang hadir

Hadiah dari Amani to Syasya


Coretan: Walaupun majlis berjalan dengan lancar, namun ada sekelumit kekecewaan dalam diri ini... Tapi takpe lah.

Read more...

Goodbye Semenyih, Hi Kajang!

>> 11 December, 2008

Kami pindah akhirnya. Setelah setahun 1/2 menunggu. Kami dapat duduk rumah baru. Yeay!

Selamat tinggal paip sink air kecik.
Selamat tinggal tangki air toilet yang melimpah.
Selamat tinggal kena tutup air kat paip kat luar.
Selamat tinggal tempat masak sempit.
Selamat tinggal jiran-jiran yang tak best.
Selamat tinggal tempat letak kete takde bumbung.


Barang-barang sedang dipindahkan...

Syasya & Maksu Enoi gembira rumah dah kosong?

Apapun. Tetap berterima kasih kepada rumah ini. 3 tahun lamanya ku diami. Dari Syasya tak ada. Sampai Syasya ada.

Rumah akak ni umah yang cantik tu sebab aku sewa. Walaupun, pernah aku macam terlambat bayar sewa (semua mmsc punya pasal), akak tuan umah call orang atas rumah aku tanya aku dah lari ke? Pindah senyap-senyap.

Hello? Call orang atas? Apesal tak call aku? Aku bengang. Aku pesan kat akak tuan umah, kalau aku nak pindah aku bagitau la dia. Bakpe pegi tanya orang atas. Ingat aku ni penghuni pemikiran kelas ketiga ke? *^%Hello? Call orang atas? Apesal tak call aku? Aku bengang. Aku pesan kat akak tuan umah, kalau aku nak pindah aku bagitau la dia. Bakpe pegi tanya orang atas. Ingat aku ni penghuni pemikiran kelas ketiga ke? *^%$&!
amp;!

Tapi bila aku call akak tuan rumah hari tu cakap aku nak pindah, akak tuan umah sedih. Susah nak carik orang yang sewa umah macam aku. Ahaks. Sebelum-sebelum ni semua orang yang sewa tah hape-hape.

Nak wat cane kak. Rumah baru saya lagi best! Sorry to say...

Merepek lak aku nih. Nanti sambung lagi citer pasal umah lama & umah baru. Banyak lak nak citer tetibe...

Coretan: Senangnya dalam hati. Lalalala...

Read more...

Rumah baruku - Episode: Kitchen Cabinet (Final)

Akhirnya. Siap juga kitchen cabinet ku.

Original kitchen after the wall has been painted

Semua barang boleh simpan a.k.a sorok dalam ni. Dah takde barang-barang dalam kotak especially Tupperware aku yang berlambak-lambak tu. Agaknya kalau orang bukak pintu kc aku tu, mesti mcm nak beli Tupperware aku tu.

Before

After

Jumlah wang keseluruhan yang dihabiskan untuk dapur ini sahaja ialah lebih kurang 6k++.

Fuhhh! Kesat peluh kat dahi abahsyasya! Wakakaka.

Thanks abahsyasya... I love you (duit dah abis beribu takkan tak love plak kan).

Even though kadang-kadang abahsyasya macam berat merelakan apa yang mama nak, tapi abah beli jugak. Cos I know you also want it! Ahaks!

Coretan:
Kalau ada sesiapa berminat nak tempah kitchen cabinet & nak nombor contact contractor ni, just gimme a call/msg. Nanti aku bagi nombor dia.

Read more...

Gathering - Part 2

>> 03 December, 2008

Ahad lepas, kami bergathering berkumpul beramai-ramai berBBQ sambil makan-makan, beramah-mesraan


Sonot dapat berjumpa macam ni. Next time kita wat yang lagi gempak punya.
Eh.
Lupa nak kenalkan sapa mereka semua ni.
Mereka semua kawan seopis masa kat Serdang dulu.
Skang ada yg masih stay & ada yang dah bertukar kerja tmpt lain dah.

Anyway. Friendship never ends..

Coretan: Bagus pengelola mejelis ni. I saspek u guys. Thanks.

Read more...

Rumah baru ku - Episode: Kitchen Cabinet

>> 27 November, 2008

Di sini disertakan gambar sketch kitchen cabinet ku.

Tengah tunggu siap je nih. Maybe by next week siap la kot.

Dah siap pasang nanti, boleh pindah. Lalala...

Material pintu: Melamine, colour walnut & Frosted glass
Working Top: Granite, colour putih
Handle: Build-in handle
Hood&Hob: Elba brand (2 stoves)
Accesories: Pull-out tray
Price: RM5k++


Coretan:
Sape nak tengok yang dah siap, datang umah aaa... Takmo letak gambar. Tak surprise.

Read more...

Nescafe versus Toilet

Ish. Dah tau dah kalau minum Nescafe pagi-pagi. Macam ni jadinya.
Adeh. Pemprosesan sedang berlaku.
Baru dekat traffic light nak masuk jalan Yap Kwan Seng.
Sampai kat parking, rasa macam nak lari ajer laju-laju.
Tapi control.
Jalan laju-laju. Tunggu lift.
Masuk office. Singgah toilet kejap.
Hehe...

Coretan: Sapa sembelit minum la Nescafe.

Read more...

Gathering - part 1

Minggu lepas - attend jemputan birthday party x-mmsc a.k.a kawan baik ku semasa di mmsc.

Kejap ajer dapat bermesra dengan Yas, then dia dapat offer menjadi seorang PTD yang berjaya & dipindahkan ke Perak.

Lama betul tak jumpa. Anak dia pun dah besar. Muka macam Yas. Nanti bila-bila, kita jumpa lagi. Tunggu ko pindah Kajang ye Yas. Kita boleh pegi jalan sama-sama kat pekan Kajang bawak anak.

syasya, adam, yas, jal

adam senyum, syasya nganga

Coretan: Minggu ni ada gathering mmsc jugak lagi - kali ni jumpa kawan-kawan lain pulak. Tak sabar rasanya.

Read more...

The making of Syasya Goes Outdoor

>> 24 November, 2008

One day Uncle Chuop offer utk shoot gambar Syasya secara exclusive menggunakan camera DSLR yang dah lama mama idamkan. Khas untuk Syasya supaya bole print besar dengan cantiknya.

Pucuk dicita, ulam mendatang. Bagai bulan jatuh ke riba.
Akhirnya dapat jugak photoshoot special for Syasya~~.


Art Director & Photgrapher


Salah satu hasil photoshoot


Untuk cerita lanjut, layari blog abahsyasya...
.....................


Ini bukan gambar dari photoshoot. Ini gambar hasil dari camera cap ayam ajer. Suka tengok Syasya pose gedik camni.


Coretan: Uncle Chuop n Uncle Jani menerima tempahan photoshoot. Sesiapa berminat can contact them. Layari http://www.flickr.com/photos/tahirntijani/ untuk melihat hasil karya mereka yang menariks.

Read more...

Boring, Busy

>> 20 November, 2008

Minggu ~ bz. Tetibe ada keje urgent datang dari langit. Dah lama tak wat keje sepantas kilat macam ni. Dah lama tak perah otak. Selalu perah otak gak, tapi kali ni perah sampai kering. Sampai biol-biol dibuatnya. Banyak giler content.

Kadang-kadang. Rasa bosan dengan persekitaran. Bosan dengan orang sekeliling. Bosan dengan kepura-puraan manusia yang berselindung di sebalik topeng wajah. Cuba mempergunakan orang untuk kepentingan sendiri. Tetapi. Memang itu adat resam dunia. Mahu atau tidak. Terpaksa.

Biar sahaja.

Coretan: Aku bosan ke ni? Agaknya kot.

Read more...

Rumah baru ku - Episod: Grill dah siap

>> 11 November, 2008

Konsep nya grill rekaan abahsyasya...

Hanya keratan rentas, nak tengok full? Datang rumah ye...

Coretan: White in colour...

Read more...

Teksi bodoh!

Wei teksi bodoh! Aku berhenti kat tempat aku patut berhenti la. Yang ko hon-hon aku apesal?

Bodoh punya teksi! Aku berhenti kat garisan empat segi kuning - itu tandanya kena bagi laluan utk orang jalan sebelah sana masuk.

Bodoh!

Cuba ko nak masuk, orang tak berhenti plak. Biar padan muka ko. Statik jer macam tunggul tak boleh masuk simpang.

Bodoh la ko ni. Bengang betul hon-hon kat aku pasal aku bagi jalan kat orang.

Eiii, memang ko teksi bodoh!!

Coretan: Tak semua teksi bodoh. Ada teksi pandai & baik jugak. Tapi geram kat teksi yang bodoh.

Read more...

Flash back

>> 10 November, 2008

Eh? Terjumpa gambar pulak gambar Syasya masa baby.
Huarghhh..Terkenang plak Syasya baby..
Masa tak pandai cakap. Masa tak pandai melawan.
Mama dah pesan kat Syasya dulu suh jadi anak yang mendengar cakap, anak yang baik
Ingat lagi tak Syasya?

Baru lahir (kurang dr seminggu umur Syasya)

Ini mcm 4 bulan gitu umo Syasya

Coretan: Nur Batrisyia a.k.a Syasya

Read more...

Rumah baru ku - Episod: Grill

>> 04 November, 2008

Grill dah tempah. Cina tu kata bagi dia 10 hari. Abahsyasya kata kalau delay - tolak harga.

Abahsyasya design sendiri grill umah. Mendapat inspirasi dari rumah cina belah sana tu.
Mamasyasya tak campur. Ikut suka hati abah la. Janji cantik & white in colour.

The grill is yours.

Coretan: Macam mana la rupa grill rumah yg abahsyasya nak tu ye? Hmm...

Read more...

Rumah baru ku - Episod: Plaster Ceiling

Semalam abahsyasya citer kat member dia pasal plaster ceiling.

Member abahsyasya cakap:
Eh? Kenapa nak pasang plaster ceiling? Ceiling rumah ko tak plaster ke?

Ish..ish..ish. Member abahsyasya tu tak tau plaster ceiling tu apa.

Kalau taknak buat plaster ceiling pun ok. Tapi. Mungkin kena amik tahu sedikit sebanyak mengenai plaster ceiling. Nanti kalau pegi rumah orang, tengok ceiling orang tu cantik semacam, takde la tercangak-cangak, tertanya-tanya apesal ceiling dia jadi macam tu.

Plaster ceiling = Ceiling yang cantik tu.

Ada lampu kecik-kecik tertanam dalam ceiling tu = downlight.

Hiasan kat tepi plaster ceiling = cornice.

Kubah kat tengah-tengah (selalu orang gantung kipas/lampu) = Dome

Inilah contoh plaster ceiling.

Coretan: Berdebar tunggu plaster ceiling siap. Apa la ghupe nya agaknya. Harap-harap cantik...

Read more...

Rumah baru ku - Episod: Pening

>> 03 November, 2008

Jumaat hari tu, kitaorg dah dapat kunci rumah baru.

Wah! Excited giler. Setahun lebih tunggu. Akhirnya...
Lepas ni takde la berangan-angan saje. Lepas ni dah kenyataan.

Memula excited. Lama-kelamaan, excited bertukar menjadi pening.
Isk... Pening kira bajet. Pening!

Semua benda nak dibuat. Semua benda nak. Fulus! Semua mau pakai fulus.
Serabut!


Huh! Gambar ni Syasya yg snap. Dapat lak gmbr mama tengah menenung quotation kitchen cabinet. Hahaha! Fulusss!

Hall kami. Tak besar. Kecik ajer.. Eh? Syasya tengah panjat tangga? Alamak!

Syasya gembira main dekat belakang rumah. Berlari-larian...


Rumah kami 3 dari kiri (kalau ikut pintu belakang). Belakang TNB. Memang saja pilih belakang TNB. Tak mengadap rumah sesiapa. Kalau sesiapa nak datang, boleh park kete kat tepi tu, leh masuk ikut pintu belakang gak. Dekat ajer.

Coretan: To be continue...

Read more...

....

>> 29 October, 2008

...., ...., ....

Coretan: ....

Read more...

Tak patut

>> 21 October, 2008

Tak patut. Sepatutnya tanya dulu. Tak patut. Tak patut ceroboh hak milik orang lain. Tak patut. Tak patut menggunakan e-mail kawan-kawanku & gunakan untuk kepentingan sendiri. Tak patut. Ini kawan tau. Tak patut buat kawan macam ni. (Kalau betul rasa kawan). Apa kata kawan-kawan kepada kawan? Sepatutnya berlaku jujur. Apa perasaan kalau kawan kita buat kita macam ni? Patutkah? Tak patutkan. Patutkah rasa marah? Patut fikir.

Coretan: Patut fikir dulu sebelum buat. Masing-masing ada cara tapi cara jangan bagi orang lara.

Read more...

Syasya's First Hair Cut

>> 14 October, 2008

Akhirnya. Ku relakan jua Syasya bertukar imej. Dah banyak kali orang suruh potong rambut Syasya. Tapi. Mama tak rela. Mama nak rambut Syasya panjang. Biar nampak girlish.

Tapi. Mama pun dah tak tahan tengok rambut Syasya berumbai-umbai ke sana sini. Syasya asyik selak-selak rambut ke tepi. Rambut depan dah menutupi mata. Bila ikat rambut, Syasya bukak. Selepas itu. Syasya hilangkan getah rambut cantik-cantik tu. Hilang entah ke mana...

Lagipun. Mama nak elakkan tohmahan orang ramai yang agaknya mengata mama ni pemalas takmo ikat rambut Syasya. Padahal. Dah ikat tapi Syasya yang bukak ikatan rambut tu.

Pose sebelum operasi

Macam ni la panjang rambut Syasya sebelum...

Syasya sporting sungguh duduk diam sepanjang potong rambut. Siap makan gula-gula lagi sambil memandang cermin. Bagus anak mama. Senyum-senyum tengok rambut dia kena potong.

Melihat rambut sendiri dipotong

Ala cian-cian, rambut dia kena potong

Syasya yang tabah

Dan. Hasilnya. Tadaaa! Syasya's new hair do! Sekarang Syasya tak rimas lagi. Sekarang mama bebas dari tohmahan orang ramai. Sekarang jimat duit mama beli getah ikat rambut pastu hilang...

Pandangan belakang

Pandangan depan

Coretan: Syasya kena rambut pendek camni sampai Syasya janji Syasya takmo bukak ikatan rambut lagi dah...

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP