Tudung Akhir Zaman

>> 25 February, 2008

Hmmm, macam ini la rupa nya tudung@hijab akhir zaman. Pakai tudung kerana fesyen. Pereka tudung pun orang bukan Islam. Lu pk la sendiri beb!

Lihatlah fesyen tudung ku...

Sama kan dengan dia ni...

Gambar atas tu ok gak la, rambut tak nampak, leher je nampak, lately ni tudung dia rambut pun nampak. Ada gak yang sokong cara dia pakai tudung. Jangan cakap itu tudung, please. Just cakap selendang jer la ataupun selungkup kepala..

Tapi memang zaman sekarang ni banyak style tudung yang pelik-pelik. Semalam tengok rancangan Nona, ada seorang pereka fesyen berbangsa bukan Melayu dan bukan Islam, mereka fesyen bertudung untuk orang Islam. Apa yang direka ialah baju yang mempunyai selungkup kepala tetapi menampakkan leher (nak nampak rantai), telinga (nak nampak anting-anting) dan lain-lain. Apa daa..

Menarik juga video klip ala-ala interview ini, sapa ntah yang buat:



Coretan: Pokok pangkal diri sendiri la kan...

Read more...

American Idol Season 7

>> 24 February, 2008

American Idol Season 7. Minat tengok talent-talent America ni, punya suara yang begitu luarbiasa dan berbakat. Tak macam Malaysian Idol. Tengok la Malaysian Idol Season 2 siapa yang menang? Huh! Langsung tak menarik minat untuk orang beli album. Kalau American Idol, yang dapat tempat nombor 5, 6 pun boleh buat album lagu best giler. Top dalam chart.

So, season ini, antara favourite singer yang ku rasakan best ialah...

David Cook

Michael John

Jason Castro

Ramiele Malubay

Asia'h Epperson

Dan budak lelaki ini, mungkin menjadi favourite kerana dia cute, sebab muda lagi, baru 17 tahun, suara pun best gak...

David Archuleta

Kita tengok nanti adakah salah seorang antara favourite ku ini akan menjadi juara American Idol Season 7?

Dan juga, lelaki ini merupakan antara yang glamour walaupun tidak berjaya memasuki top 24 pun. Ronaldo Lapuz yang ala-ala William Hung. Nguah3x




Coretan: Lawak-lawak tengok Paula Abdul menari ikut tempo lagu Ronaldo. Egegege...

Read more...

Lamb Chop & Brown Sauce

>> 15 February, 2008

Akhirnya, jumpa bahan untuk buat brown sauce. Sekarang sudah boleh masak menu Lamb Chop & Brown Sauce sendiri.

Bahan mentah penting

Marinate bahan mentah tadi dengan benda-benda dalam botol ini..


Tadaaa!

Bahan-bahan lain, tambah sendiri ye..

Oopss, lupa. Ada grill sedikit shrimps untuk dimakan bersama...

Coretan: *Dapat jimat duit, tak payah makan di kedai zaman-zaman ekonomi meleset skang ni.

Read more...

Flickrian

>> 07 February, 2008

Just joined the Flickr. Orang lain dah lama join! Minat nak join sebab Flickr ada bagi info tentang teknik gambar yang diambil. Lagipun, it much more easier than fotopages. Dan. Laju juga untuk proses upload.

Feel free to visit: Jellyna's Flickr

Coret-moret: Lama betul tak apdet blog. Been bz lately...

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP