I'm sticking with you - Velvet Underground

>> 06 March, 2008

A friend introduced this song to me. It is from the soundtrack of JUNO. Actually, I never heard about this JUNO. It is a movie (I think). Mebbe, sooner I will watch it. Quite busy right now. No time to watch-watch movie. But this song is cute. From a band called Velvet Underground. Enjoy.





Coretan: Tengah belajar English.

Read more...

American Idol - Top 8 Guys

>> 05 March, 2008

Best giler dia change the arrangement Pop to Rock. Giler best tak hingat! Jatuh chenta dengan suaranya. I love the original Hello & I love what he did to the song.

David Cook - Hello







Coretan:
Lepas dia habis nyanyi, aku tepuk tangan sorang-sorang.

Read more...

Americon Idol Season 7 - Top 20 Night

>> 04 March, 2008

David Archuleta - Imagine



Coretan: Best dia nyanyi.

Read more...

Couples who baby talk in front of you

Rasanya ramai yang pernah berhadapan dengan situasi macam ni. Lift? Public transport? Kedai makan? Atau. Bercakap dalam telefon? Etc.

Pengalamanku. Setakat yang masih diingat ada 2 kes. Kedua-dua semasa di dalam public transport: LRT.

Case 1:
Satu couple. Mungkin nak ke tempat kerja. Masuk-masuk dalam LRT. Of cos dah penuh takde tempat duduk. Maka. Kena la berdiri. Couple ini tak mengjengkelkan. Tetapi. Kelakar tengok. Sebab nampak sangat bunga-bunga cinta mengelilingi mereka. Kalau kita boleh tambah animation dekat mereka, boleh letak cupid kat atas. Pastu ada love-love keluar dari kepala derang. Memang jiwang giler. Cakap pun perlahan.

Case 2:
Masuk satu couple. Muda lagi. Budak perempuan pegang beg plastik Esprit. Baru balik shopping kot. Yang mamat tu. Pakai baju hitam semua dengan headphone kat telinga. Tengah dengar lagu My Chemical Romance (macam mana tau, sebab budak lelaki tu nyanyi kuat-kuat, siap joget lagi. *poyo!).

Yang nampak menggedik - budak perempuan tu. Dok bergesel-gesel ngan boyfriend dia. Pastu, tenung-menenung antara satu sama lain. Cakap pun macam nak bercium mulut. Eiii, grosss!

Menyampah giler tengok. Actually taknak tengok. Tapi, ternampak kat pantulan cermin. So, macam kena tengok jugak.

Ingatkan macam anak orang kaya ker boy tu. Sekali turun kat stesen yang sama. Follow derang. Nak tengok derang naik apa. Sekali tut tut. Pegi kat satu motor kapcai Ex-5 buruk. Pakai helmet. Lorrr...Naik motor cabuk ajer.
*Maybe student la agaknya tu.

Coretan: Meh la share citer korang. Taip la dalam komentar. Itaz - ko ada kan satu citer couple mengada dalam komuter kan?

Read more...

Yang mana penting?

Dalam MASA YG SAMA, kita dengar paip air terbukak, baby menangis, door bell ringing dan telefon berbunyi. Cuba susun ikut priority yang mana kita selesaikan dulu.

Sila jawab dulu. Jawapannya. Tunggu post akan datang.

Coretan: Aku jawab, tutup paip air - amik baby - angkat tepon - bukak pintu

Read more...

Noun premodified by adjective

>> 01 March, 2008

Semenjak-menjak terlibat dengan projek baru yang melibatkan subjek English, terasa diri ini begitu lemah English. Yang basic pun tak berapa tau sangat. Kena pula buat content. Boleh tu boleh. Tapi. I yang tak berapa terer ni kena la belajar dulu topics yang berkenaan before I create content untuk tajuk tersebut.

So, this week, what i have learnt is the "nouns premodified by adjective". Apa yang difahami, maksudnya ialah, "Kata Nama yang diCANTIKkan lagi dengan Kata Sifat". Kata Sifat tersebut akan menerangkan lagi Kata Nama yang diberikan.

For example,

We visited their delightful house.

Noun (Kata Nama) = house
Adjective (Kata Sifat) = delightful

Dalam ayat ini, house yang dimaksudkan adalah sebuah house yang delightful.

Coretan:
Mari belajar English. Kalau salah tolong betulkan.

Read more...

Syasya nak makan

Semakin dekat usia ke 2 tahun, semakin ler nakalnya budak Syasya ni. Kadang-kadang suka buat perangai menjengkelkan sehingga Syasya kena *babab.

Nak buat salah, tengok kat orang dulu, Ingat orang tak nampak agaknya?

Dah makan, masuk balik nasi dia dalam mangkuk sayur. Grrr...


Dalam rumah, tak boleh cerita la dia punya sepah. Memang Syasya budak yang suka membuat sepah. Pening kepala mama. Sepah la Syasya selagi boleh sepah. Mama tak larat nak kemas. Mama penat. Zzzzz....

Coretan: *babab = pukul.

Read more...

Pennette,Brocolli & Chicky Sausage

Hari-hari masak. Lama-lama dah blank tak tahu nak masak apa. Malas pun ada juga.

Dan. Bila teringat dulu kelmarin ada bertanya kepada member ofis resepi makaroni goreng yang dia pernah bawa ke potluck ofis satu masa dulu. Maka, rasanya macam nak cuba resepi yang dia bagi tu.

Pennette,Brocolli & Chicky Sausage...

Coretan: Senang masak makanan omputih compare to makanan orang Melayu...

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP