Handbag baru?

>> 21 January, 2009

Nak handbag baru...
Wah! Macam nak kena tambah jer lagi senarai wishlist.
Handbag yang ada dah buruk-buruk semuanya.

Nak handbag baru...
Dulu abahsyasya belikan handbag sempena birthday ke? Anniversary ek? Tak ingat...

Nak handbag baru...
Tadi sambil-sambil mensevey handbag, jumpa pulak info ni.
Maybe kalau sesapa yang taktau, bole la amik tau. Cos aku pun tau sikit-sikit jer pasal handbag.

............

Tote
A large bag with an open-top design and straps or handles.

*Ini pun macam biasa orang pakai. Dulu masa belajar kat U, aku suka pakai. Nampak cam student sket. Skang ni design Tote dah cantik-cantik. Sesuai utk gaya santai.

.........

Shopper
A large bag with an open-top design and double shoulder straps.

*Sesuai untuk mak-mak orang seperti aku. Leh letak botol susu, diaper, telekong dlm ni. Memang sesuaiii..

...............

Satchel
A large, handheld bag with short straps.
*Suka jugak yang macam ni...

...................

Messenger
A large utilitarian bag with a flap-over design and a long shoulder strap.
*Yang ini mcm pernah ada, tapi yg simple aje. Bukan la yang jenis handbag bebetul. Beli kat Teddy Tales. Bag macam ni sesuai untuk pegi jalan-jalan - travel, takde la tercicir handbag, pastu susah orang nak ragut.

...........

Hobo
A medium-sized bag with a scooped top and a long shoulder strap.

*Handbag jenis ni macam semua orang penah ada. Biasa punya design. Selalu orang pakai gi keje, gi jalan, gi dating, etc...

.............

Clutch
A small, handheld bag. It’s commonly used for formal wear.
*Ini pun suka. Ala-ala bergaya kalau pegi party or kenduri kawen.

..............

Bucket
A large bag with a deep, vertical interior and a short handle.
*Macam tak pernah ada. Lagipun mcm tak minat la design macam ni.

...............

Barrel
A small round purse with a long shoulder strap.
*Macam ala-ala purse tapi ada tali. Tak berapa suka sangat. Sebab kecik.


Sumber dari: Kohl

Coretan: Nak beli handbag jenis Tote atau Shopper je skang ni. Senang...

6 komentar:

jellyna 9:08 AM  

tengah kumpul duit...

Anonymous,  9:42 AM  

wow..bestnyer nak beli handbag...happy choosing!

-awin

rohamia 5:55 PM  

wah info g bagus nie...rase nk beli gak

jellyna 9:54 AM  

tetibe aku ada suka satu satchel dlm womens weekly tuh, nampak menariks

nouryssa 10:51 AM  

Salam,

I 'melompat2'dari satu blog ke satu blog...

Jomla view my online stores.

www.elyzzmode.com

Nowwa

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP