Orang jauh datang

>> 06 January, 2009

Walaupun agak bz minggu ni. Tapi macam ketagih nak apdet blog. Maka. Nak apdet kejap pun jadi lah.

2 minggu sudah, member se-UTM merangkap housemate & room-mate masa UTM dulu singgah umah sekejap. Lama betul tak jumpa dia. Dia orang Selangor tapi dia kawen dengan orang Johor. Jadi sekarang dia dah jadi orang Johor. So, jauh tau tetamu kali ni datang. Dari Johor - Pasir Gudang tau!

Pose depan umah baru Jal

Dulu kitaorang selalu bergembira bersama. Tido setilam, makan sepinggan, baju se'rak' & macam-macam lagi yang 'se'. Gaduh pun ada jugak tapi baik balik la kan of cos. Hehe.

Skang dia dah anak 2 (kalau tidak 3, tapi yang kedua Allah lebih sayangkannya, nama baby tu sama dengan Syasya - Nur Batrisyia - sebaya Syasya jugak).

Terima kasih Jijah n Abg Ma (panggilan manja masa kat UTM dulu - derang mmg couple dr UTM lagi - aku la saksinya, ye ke?). Sudi datang umah aku yang tak seberapa tu. Korang saje je ek nak skodeng umah aku, kot dlm gambar cam nak bersih tapi realitinya bersepah-sepah. Betul tak?

Jal masak mi sup daging (taktau la sedap ke tidak). Sambil makan Jijah explain dulu masa dok seumah, Jal, Ida & Awe yang pandai masak. Jijah n Nana tolong potong-potong ajer...

Syasya gembira betul bermain dengan Abg Ammar. Sekejap jer Syasya dah kamceng dengan abg Ammar. Adik Umar kecik lagi, dia hanya layan mainan Syasya yang bersepah tu.

Seronok jumpa korang. Kalau balik Langat, singgah-singgah ler. Sentiasa dialu-alukan kedatangan korang.

Coretan: Tetiba teringat lak pada kawan-kawan UTM yang lain...Teringat Taman U, City Square, HP, Perling, Pantai Lido, steamboat, Hotel Eden...

8 komentar:

ibuemiralisa,  4:08 PM  

wahh ayunyer puan sitijijah berbaju kebangsaan...dh xrock ker?? huhu...

suhanazainal 5:48 PM  

mebi dia baru balik dari kenduri kawen (walopun tak kenal sape sitijijah).

jelly 8:58 AM  

jijah masih rock, cuma dah tukar costume jer..

siti 8:45 AM  

hahahahah...aku mmg baru balik dr kenduri, kat area tmn sri jelok. tu yg dapat nak menyinggah tu...

siti 8:47 AM  

buat spotcheck..excited nak nengok kehidupan ousemate2...

Ennie Lee 6:29 PM  

Jijah still maintain cem dulu.. Terkezut aku tgk anak Jijah.. Dah besar dah.. Time aku jumpa Jijah kat JB dulu (it was 2004) anak Jijah yg sulung tu Baby lagi.. now OMG, dah besar & ada 2nd lagi.. hurm.. btw Jal, aku Ennie UTM la...
Jal, aku pun nak pi rmh ko gak.. Nak tgk hasil creative ko ;p

siti 11:22 AM  

ennie...bola mickey mouse tu ada lagi...cute kan

jelly 9:34 AM  

ennie, meh la jemput datang umah, umah mak ko kat kajang kan? (kalau tak silap aku). balik umah mak ko tu dtg ler singgah. Umah aku biasa-biasa je, tak deco habis pon lagi. sikit-sikit. jgn bayangkan yg indah-indah, hehe

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP