Spiderwick Chronicles

>> 14 January, 2009

Weekend hari tu, kitaorang sempat layan The Spiderwick Chronicles DVD. Hmm..Lately suka layan DVD lak. Al-maklumlah. Dah lama tak jejak bilik wayang selama 3 tahun (sejak Syasya ada).


Kitaorg tak beli yang ori - sebab kitaorg pinjam dari cousin kitaorg. Dah tak ori kan. Sekali tu dia punya sarikata, alamak, direct translation, mengganggu konsentrasi semasa menonton.

Ada satu dialog --> The book is mine!
Translate in BM --> Buku itu ialah lombong!

Ahaks! Betul la kan dia translate tu. Memang, mine = lombong.

Tapi translator tu lupa - mine = saya.

Banyak lagi ayat translate dia yang tak betul. Kalau nak tau, beli la dvd tak ori.

Coretan: Lepas ni nak tengok movie ape lak ek?

2 komentar:

suhanazainal 3:17 PM  

pejabat lama saya terletak dekat lombong-lombong itu.

jelly 3:32 PM  

kadang-kadang rindu gak kat lombong tu. kadang-kadang singgah jenjalan kat The Lombong

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP