20 stuffs starting with my 1st letter

>> 24 February, 2009

Kak liza tag menda yang sama sekali lagi.
Kak liza suruh jangan guna jawapan yang sama sekali lagi.
Maka.
Sekarang ini aku try jawab sekali lagi.
Kali ini, dengan jawapan yang lain pula...

...................

Rules:
It's harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours, and tag twenty people.
Use the first letter of your name to answer each of the following questions.
They have to be real; nothing made up!
If the person before you had the same first initial, you must use different answers.
You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.

Have Fun!! Don't Forget to post it...!!

1. What is your name : jalina (yang ini sama la kan, cos my name)
2. four Letter Word : jars jamu
3. A boy's Name : jaffrin jasairy
4. A girl's Name : jazlen ainor jijah (nama panggilan utk siti norafizah)
5. An occupation : jurutera jazz musician
6. A color : jungle green jaundice yellow
7. Something you'll wear : jeans jam tangan
8. A food : jelly junk food
9. Something found in the bathroom : jamban! johnson&johnson shampoo
10. A place : jordan Johnny's
11. A reason for being late : jammed! jemu dah pergi kerja
12. Something you'd shout : jom! jangan Syasya!
13. A movie title : jerry maguire Jumper (best woo citer ni)
14. Something you drink : juice oren juice anggur
15. A musical group : J-rocks Jonas Brothers
16. An animal : jaws Joey (baby kangaroo)
17. A street name : jalan impian murni Jonker street
18. A type of car : jaguar Jeep (consider a car la jugak kan)
19. The title of a song : jaded joyride (roxette)

Kalau korang terel, korang buat lagi sekali. Ada bran??
  1. jijah
  2. isma
  3. ennie
  4. kak liza
  5. ida shah
  6. niza
  7. abahsyasya (tak lama lagi dah ada internet, layan ler)
  8. sue
  9. roha
  10. muza
  11. kak ain
  12. chuop
  13. zulfarina
  14. farhad
  15. soul
Coretan: Ada tag lagi?

Read more...

Kita senyum, orang tak senyum

>> 20 February, 2009

Pernahkah anda terkena?
Kita senyum dekat orang tu.
Akan tetapi.
Orang tu tak senyum kat kita?

Ini cerita yang berlaku kepada ku setakat yang diriku ingat...

Kes 1:
Masa duduk kat flat semenyih dulu.
Akak jiran depan umah.
Aku selisih dengan dia.
Pastu aku senyum la. (Niat aku nak beramah mesra dengan jiran)
Dia boleh buat tak tau aje!
Muka masam!
(Dalam hati aku, bengangnya! Eh akak, kalau setakat keje kat supermarket Fajar jaga sayur nak berlagak dengan aku, bole blah laaa, aku pon tak hingin nak kawan dengan ko!)
Lepas peristiwa itu, bila selisih balik dengan dia.
Dia macam tengok aku (macam nak tego).
Aku pulak buat-buat tak nampak dia.
Kali ini muka aku masam berlagak pulak. Ockeyyy.
Aku tak heran la.
Padan muka.

Kes 2:
Masa dah duduk kat Kajang.
Balik lambat. So ambik Syasya pun lambat kat nursery.
Selisih dengan seorang mak budak yang balik lambat jugak.
Mak budak tu dlm kereta. Aku pon dalam kereta.
Pastu aku angkat tangan la, senyum kat dia. (Niat nak tegur sebab anak duk nursery sama).
Dia bole buat tak tau!
Cisss!
Setakat susu anak letak dalam balang bekas kuih raya tutup merah tu.
Nak berlagak dengan aku??
Barang-barang anak letak dalam gabus putih.
Nak berlagak dengan aku??
Setakat ni belum dapat balas dendam...

...................

Itulah kisahnya.
Sebenarnya, aku tak kisah pun kerja ko tu apa.
Atau
Ko guna bekas ape untuk isi susu anak ko.
Tapi.
Ko yang buat aku kisahkan semua tu.
Nasiblah!

Coretan: Salahkah kita nak jadi peramah?

Read more...

Salahmu atau salahku?

>> 19 February, 2009

Kadang-kadang kita ingat kita betul.
Kita salahkan orang atas apa yang berlaku kepada kita.
Akan tetapi.
Kadang-kadang kita lupa.
Yang salah orang itu sebab kesalahan diri kita sendiri.
Oleh itu.
Sebelum kita menyalahkan orang lain.
Perlulah kita menyalahkan diri kita dahulu...

Coretan: Nobody's perfect...

Read more...

Tag lagi?

>> 17 February, 2009

Pn. Suez ni asyik tag orang jer. Orang punya tag pun dia tak buat lagi.

Tapi takpe la, layankan ajer sebab aku pon bosan...

Layannnn.

Mencabar jugak tapi aku ada cara...

...................

Rules:
It's harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours, and tag twenty people.
Use the first letter of your name to answer each of the following questions.
They have to be real; nothing made up!
If the person before you had the same first initial, you must use different answers.
You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.

Have Fun!! Don't Forget to post it...!!

1. What is your name : jalina
2. four Letter Word : jars
3. A boy's Name : jaffrin
4. A girl's Name : jazlen ainor
5. An occupation : jurutera
6. A color : jungle green
7. Something you'll wear : jeans
8. A food : jelly
9. Something found in the bathroom : jamban!
10. A place : jordan
11. A reason for being late : jammed!
12. Something you'd shout : jom!
13. A movie title : jerry maguire
14. Something you drink : juice oren
15. A musical group : J-rocks
16. An animal : jaws
17. A street name : jalan impian murni
18. A type of car : jaguar
19. The title of a song : jaded

20 people?
  1. jijah
  2. isma
  3. ennie
  4. kak liza
  5. ida shah
  6. niza
  7. abahsyasya (tak lama lagi dah ada internet, layan ler)
  8. Sesapa yang ada blog, inform la aku

Detz ol for tudei...

Coretan: Sape lagi nak tag aku? Hehe...

Read more...

fb oo fb

>> 16 February, 2009

patut la...
patut la orang addicted to fb ek?
aku baru tau kenapa..
baru 2 hari aku menjoin fb ni, aku mcm dah terasa kebahangan nye itu.
ok lah.
tu je. saje nak luahkan perasaan.

Coretan: Tengah layan fb lagi nih.

Read more...

Aku & Facebook

>> 12 February, 2009

Semalam ada seorang kawan bertanya kepada aku,

Kawan: Jal, ko ada fb?
Aku: Wat is fb?
Kawan: Facebook...

Pastu kitaorg borak-borak la lagi, bla bla bla... semua pasal cerita facebook.

Erk? Shortform fb pun aku tak tau. Of course la aku takde fb kan?
Kawan aku pelik nape aku takde fb.
Dan.
Tiba-tiba aku pun rasa pelik kenapa aku takde fb?
Terima kasih kawan kerana menyedarkan aku.
Sekarang jugak aku create 1 account fb untuk diri aku.

Sekian, terima kasih.

Process nak sign up, ngeh3x


Belom ada fb account, tp dah ada orang nak add aku. Dlm list tu, pakcik aku waiting for me to confirm (Ok pakjak, baru create fb ni)

Coretan: Kadang-kadang kita ketinggalan...

Read more...

Kami, Cuppies & Cookies

>> 11 February, 2009

Semasa bangsa India sedang seronok meraikan Thaipusam di serata kuil di seluruh Malaysia, kami pula seronok bermain dengan icing & fondant.

Akhirnya. Tercapai juga impian hendak menghadiri kelas ini.
Sebenarnya nak belajar buat fancy cookies.
Tapi. Pada masa yang sama ada combo pulak kelas deco cupcakes.
Maka. Dengan excitednya kami join.
Kami?
Aku & rakan baik, Muza.

Lepas ni bole la buat cookies & cuppies sendiri. Yeahh!


Muza tengah terap base utk fondant

Lepas dah siap susun kat rak cupcakes ni

Pelajar-pelajar

Lihat mereka sedang asyik mendeco

Akhir sekali, cikgu suruh pose dengan hasil kerja masing-masing

.............

Inilah hasilnyaa...
Tadaaa

Fancy cookies (di kiri design aku, di kanan design Muza)

Cuppies hasil kerja tangan aku. Macam tak percaya aku dah boleh buat bunga dengan swirl tu

Balik rumah, bagi kat Syasya. Syasya suka sangat cookies yang colourful tu. Nanti mama buat lagi ye syasya...

Coretan: Puas ati... Lepas ni nak buat lagi kat rumah. Abahsyasya, sila turunkan oven mama yg kat atas rak tu ye...

Read more...

Signs that your child loves you

Khusus untuk ibu-ibu & bapak-bapak...

1. Your newborn stares into your eyes — he's actually working hard to memorize your face. He doesn't understand anything else about the world, but he knows you're important.

syasya penah buat kot masa kecik - tak hingat

2. Your baby thinks about you even when you're not around. Between 8 and 12 months old, he'll start to scrunch his face and look around when you leave the room — and he'll smile when you return.
pun sama, syasya penah buat kot ...

3. Your toddler throws wicked *tantrums. Nope, those screaming fits don't mean he's stopped loving you. He wouldn't be so hurt and angry if he didn't trust you so deeply.
tak ingat jugak situasi begini
(pelupa ek mama ni, syasya?)

*tantrum = A tantrum is an emotional outburst of ill humor or a fit of bad temper wherein the higher brain functions are unable to stop the emotional expression of the lower (emotional and physical) brain functions.

4. Your toddler runs to you for comfort when he falls down or feels sad. Kids this age may not truly understand the meaning of "I love you," but their actions speak louder than words.
yang ini memang syasya selalu buat. lepas abahsyasya marah syasya, syasya mesti lari kat mama. kalau mama marah syasya plak?

5. Your preschooler gives you a flower picked from the garden, a finger-painted heart, a sparkly rock, or another gift.
syasya cuma datang peluk mama & says - "Sayanggg mama!"
(itu dah cukup membuktikan syasya sayang mama)

6. Your preschooler wants your approval. He'll start to be more cooperative around the house, and he'll look for chances to impress. "Look at me!" will become a catchphrase.
time mama ngan abah berborak 2 orang, syasya nyanyi kuat2, sampai kitaorg tak bole bercakap, tu tau lah tu, dia suruh orang layan dia

7. Your grade-schooler trusts you with secrets, like his first crush or his most embarrassing moment. You're his confidante, even if he shies away from your hugs in public.
syasya baru 2 tahun 8 bulan, tak payah citer

Coretan: Sunyi kalau syasya tido...

Read more...

What's inside my handbag?

>> 10 February, 2009

huh!
lagi sekali kena tag dengan member.
kali ni jijah plak.

sungguh mencabar tugasan kali ini.
tapi.
kena jadi gentlewoman.
kena sahut cabaran ini.

nah! ini dia sahutan kuuuu...

so,

What's inside my handbag?

1. Find a safe quiet place free of significant other, noisy makers, priests, nuns, all things religious and men in general.

My workplace is really safe, quiet etc.
(partition tinggi, langsung tak nampak siapa pun)

2. Take a photo of your handbag and the contents

Ni, aku dah amik gambar. Handbag aku dah buruk. Tu pasal aku nak handbag baru. Ok!


3. Dump the contents of your handbag in a pile.

aku takde pile kat sini, so aku dump atas meja jer (actually tak dump pon, aku susun elok2)


4. Be brave and explain to your fellow bloggers what lurks inside the handbag.

baca sendiri la aku tulis apa kat gambar2 tu...

Click on the picture to see the clear image.

5. What's the most important thing in your handbag?

handphone,purse, external hd, car key

6.What's the most embarrassing thing in your handbag?

ermmm, surat from Alliance Bank - suh bayar utang card credit

7. Tag others who might want to embarrass themselves

kali ini mangsanya ialah
(of cos kena perempuan jer kan, cos lelaki takde handbag):

muza
sue
roha
kak ain

be brave friends.
jangan clearkan handbag kamu sebelum kamu diclearkan.


Coretan: Lagi besar handbag, lagi banyak khazanah.

Read more...

abahsyasya & ikan-ikan

dah lama abahsyasya berangan nak beli ikan kat rumah.
abahsyasya nak beli aquarium besar letak kat dalam rumah.
tapi mamasyasya tak penah bagi chance.
sebab tau abahsyasya ada masa ke nak cuci aquarium ikan tu?

akan tetapi.
kalau nak bela ikan juga, mamasyasya tetapkan syarat jangan beli aquarium.
hanya beli balang kaca besar saja untuk letak ikan kecik-kecik 4-5 ekor.

akhirnya.
hasrat abahsyasya tercapai jua.
balik dari sekolah, abahsyasya bawak kuar balang kaca besar dengan accesories nya sekali.

owh..
dah beli ikan rupanya.
tiba-tiba mamasyasya pun excited jugak.

dan..
inilah ikan-ikan abahsyasya.
ada 6 ekor kesemuanya...



Coretan: Dah seminggu, 2 ekor dah mati. Kwang3x...

Read more...

permainan tag-tag orang

>> 04 February, 2009

yeay! kena tag lagi.
aku dah lama tunggu orang tag aku guna konsep yang ini.
macey suez.
macam suka jer.
macam best.
sebab main search gambar pastu save pastu masuk dlm blog.
jom main tag-tag orang.

The tag-tag GAME
Here goes the rules:
Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tag 6 people.

I am:

I really want to go to:

My favourite place is:

My favourite thing is:

My favourite drink is:

My favourite food is:

My favourite colour definitely is:

I live in:
I was born in:
I attended:

My favourite story is:

This is my hobby:

and I definitely dream for:


handbags


camera hebat!

of cos money, money, money!

So, I'm done with my tagging and now I'd like to share this tag game with my friends :
jijah
ennie
isma (aku tau ko penah kena tag camni, saje nak kasi ko jugak)
anne & awin (kalau blog korang masih wujud)
abahsyasya (walaupun dia takde internet nak buat menda-menda ni)

errr...
aku tag anwar ibrahim bole tak?

Coretan: Sungguh hebat penangan blog sampai hampir semua manusia skang ni ada blog sendiri..

Read more...

Aku & Caller-ringtone

Mungkin orang lain tak heran.
Tapi.
Aku memang heran.
Aku memang ketinggalan zaman sket bab-bab berkaitan dengan handphone ni.
Al-maklumlah. Dulu. Handphone pun tak canggih. (Skang dah canggih ek?)
Jadi. Apa-apa pasal handphone aku malas update.

Tapi.
Hari tu Maxis offer aku caller ringtone free.

Maka. Aku pun terima.
Sebab dia kata free.

Hari ni Maxis bagi mesej.
Maxis kata aku dah ada caller-ringtone.
Aku pun call handphone sendiri guna telefon opis.


Wahh! Bestnye dah ada caller-ringtone. Lagu favourite aku lak tu.
Terasa cam beruk pulak diri ini.
Kah3x.

Coretan: Nak kutuk aku, kutuk la. Aku tak kisah. Yang penting, aku dah ada caller-ringtone.

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP