7:52

>> 16 March, 2009

Wah!
Hari ini aku sampai opis yang jauh di KL, jam 7:52.
Saat ini, dalam opis memang takde orang lagi...
Saat ini, YM pun masih lengang...

Rasanya sejak bekerja di KL, aku sampai opis awal macam ini ialah pada hari pertama mula bekerja.
Walaubagaimanapun, masa itu, walaupun aku sampai awal, tapi pintu opis tak bukak lagi (masa tu aku takde kunci opis duplicate).
Maka. Aku pun menanamkan konsep, tak payah la datang awal sangat, sebab pintu pun opis pun tak bukak.

Semakin lama, aku semakin lemau nak ke opis yang jauh kat KL ni.
Maka. Aku pun selalu 'late coming to office'.
Egegege....

Namun, sejak minggu lepas mendapat surat dari Management - menyenaraikan aku antara yang datang lambat.
Kena buat surat 'show cause'. Kronik nih?

Alamak.
Aku rasa macam insaf.

Dulu masa kat opis lama, aku tak pernah dapat surat. Sebab aku memang JARANG sekali datang lambat. (Walaupun ada orang mcm pertikaikan aku masa pegi "toot" - tapi aku nak cakap dengan mamat tu - sori beb, u never worked with me before, so don't judged me, ockeyyy)

Dan. Hari ini dalam sejarah...
Aku berjaya datang awal sekali lagi.
I know I can do it. I just don't want to do it.

Coretan: Ke sebab hari ni start cuti sekolah? Memang jalan tak jem?

3 komentar:

suhanazainal 8:54 AM  

wah hebak ko nyer semangat nak dtg awal. plus aku rase sbb cuti skolah kot. hehe....

zulfarina zulkeple 12:59 PM  

wah jal awal sungguh yer hg dtg opis kol bape kuar umah? bersemangat waja sungguh chaiyo! chaiyo!

jellyna 1:47 PM  

aku tak sangka lak, hari ni tak berapa jem. cuti sekolah rupanya... tak sangka...nak kata semangat tu, tadek la semangat sangat, kebetulan je tu...

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP