It's all about 5

>> 17 March, 2009

Cikgu Ismadiana tag saya dah lama. Tapi baru skang saya ada masa nak buat.
Sorry Semah, aku bz...

1. What were you doing 5 years ago?

5 years ago is --> 2004
  • Baru dapat keje yang menggunakan Degree.
  • Tapi itu pun ada kaitan sikit-sikit je pasal Sc Computer & Multimedia.
  • Takde sentuh dah bab programming ke apa.
  • Actually I applied for MMP, tapi time tu MMP dah penuh, so bos time tu suruh jadi Storyboarder (buat storyboard).
  • Since aku pon memang amik bidang Multimedia, so ada kaitan, kira ok la.
  • Aku pun rembat aje. Lama-lama keje macam suka pulak.
  • Sampai la sekarang... Dah naik pangkat jadi Instructional Designer.
  • Tapi kan lama-kelamaan, terasa macam susah pulak nak mintak kerja kat tempat lain sebab my qualification is Computer Science tapi kerja macam buat storyboard which is more to education (cikgu la patutnya).
  • So,
  • For the Companies that is seeking for an ID for their company. Choose me...
  • Sebenarnya bagus untuk anda mengambil saya bekerja kerana saya ada 2 kepakaran - Computer Science background (saya tau basic programming, basic animation - senang kalau nak mintak tolong sikit-sikit).
  • Dan juga, of cos membuat storyboard cum Instructional design...
  • Cheh, promote diri sikit kan???
  • Dalam tahun 2004 juga, aku mula berjinak-jinak menaiki komuter setiap hari.
  • SETIAP HARI tau!
  • Sebab opis kat Serdang, umah parent kat Port Klang.
  • Aku takmo menyewa. Bosan dah menyewa masa study dulu.
  • Jauh tau, hari-hari, pergi balik naik komuter.
  • Sampai dah berkenalan dengan sorang makcik tu, pon hari-hari naik komuter.
  • *Kitaorang selalu berebut dengan makcik tu nak duduk tepi. Nak sandar kat dinding cos kitaorg nak tido.
  • Mula-mula kitaorg tak suka makcik tu. Ye la. Suka amik tempat kitaorg.
  • Rupa-rupanya, kitaorg yang amik tempat makcik tu. Makcik tu dah lama tau naik komuter.
  • Rasa bersalah pun ada. So kitaorg kawan la dengan makcik tu.
  • Tapi, rebut tempat tetap rebut ek.
  • Sapa cepat dia sampai. Kitaorg pon bayar tambang monthly tau.
*Kitaorg? Aku dengan opismate la time tu - Arnieta Rosli. Kebetulan ada pulak kawan sama Port Klang keje kat co. yang sama. Lucky me...(Sigh)

Pasal percintaan pulak, aku memang masih bercinta dengan abahsyasya time tu. Maka, dia sorang sahaja chenta hati saya.. Sebab dah dapat keje yang ok, kumpul duit RM500 sebulan nak kawen..egegege....

Tu je lah kisah saya yang menarik untuk diceritakan pada tahun 2004....

2.What were the 5 things on your to do list today
Kat opis:
  1. Buat storyboard, tengah tunggu content dari content writer.
  2. Pergi beli makanan untuk lunch (Lapo)
  3. Survey handbag baru dalam net.
Balik rumah:
  1. Masak kot? & Suap Syasya makan.
  2. Tengok Diari AF7.
3. What were the 5 snacks that you enjoy
  1. Pringles/Mister Potato
  2. Biskut kejap ada kejap takde
  3. Rocky (makan dengan Syasya)
  4. Kerepek ubi pedas (beli kat makcik datang opis)
  5. Big Apple donut (sebab Syasya suka)
4. What are the 5 things that you do if you are a billionaire
  1. Hantar diri sendiri, hasben, keluarga ke Tanah Suci Mekah
  2. Belikan apa sahaja yang diri sendiri, anak, hasben, mak, abah, adik beradik nak. Nak kereta, rumah, anything. Shopping ler tuh.
  3. Sedekah amal jariah ke rumah anak-anak yatim.
  4. Setup my own company dengan banyaknya. Bukak butik, restoran, etc. Banyak dalam minda ni.
  5. Melancong ke seluruh dunia dengan keluarga...

5. Who are the 5 person you wanna tag
  1. Muza (ko luangkan masa sikit, aku tau ko bz)
  2. Sue
  3. Roha
  4. Chuop (ko baru ada blog kan, ko memang perlukan entry sebegini)
  5. Kak Ain
Coretan: Selesai sudah. Lagi?

6 komentar:

zulfarina zulkeple 5:08 PM  

wah! bagus tul dpt imbau 5thn lepas

catz 5:30 PM  

wah .. masuk juga diriku dalam tag ini rupanya ... kena tag lagih kekeke

jellyna 5:42 PM  

kepada kawan-kawan yang tak kena tag, sori, quota 5 je, so mana-mana kawan-kawan yg kenal kawan saya, tolong la tag derang ek.. hehe

muza 1:34 PM  

adusss tag lg..ok ok..since aku cuti ni ari aku try buat...

ibuemiralisa,  1:28 AM  

jal, blom jumpa beg idaman lg ker?? meh sini nk tulun pilih..haha

jellyna 8:22 AM  

semah, aku ada jumpa 1, tapi nak carik gak another choices utk dibuat pilihan, apa cadangan ko, bg la aku pilihan (kot ko boleh belikan aku henbag lawa kat uk tu, best jugak kan???)

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP