Bazaria Larut Malam Danau Kota

>> 29 June, 2009

Sampai jugak kat sini.
Asik citer je minggu lepas.
Crocs Syasya pon dah dapat seketul.

Ni first time sampai area sini.
Orang yang memang duk area Setapak memang la tak heran kot.
Tapi. Aku heran.
Sebab aku tak penah pegi lagi.

First impression masa sampai sini.
Besarnya bazar ni.
Banyak giler booths.

Tengah tunggu pakcikSyasya pegi park kete. Susah gak nak parking kete kat sini.
Lambat je, takde tempat parking la. Biasa ler tu. Tetempat gini.



Pertama-tama sekali sampai.
Of cos la carik booths Crocs kan.
Dah kata ada jual Crocs murah sini.
Adik aku (pakcikSyasya) pon cakap sini ada jual Crocs.


Atuksyasya pon ikut gak.

Kitaorg pegi 2 kete.
Sebab aku lepas tu nak balik Kajang.
Derang dah tentu la balik Klang balik.

Ekceli bertuah gak la atuksyasya ngan neneksyasya nak ikut.
Dah ler memalam buta.
Kol 11 malam baru sampai.
Kol 11 malam baru nak sopping.

Ei, ikut mak aku tu memang tadek la.
Berjalan memalam buta gini...

Tapi.
Dek kerana derang ni nak tengok Crocs untuk maksuEnoiSyasya tu.
Derang ikut je kot.

Sesambil tu.
Boleh la nak cuci mata.
Agaknye la.

Dari kiri: MaksuEnoiSyasya, nenekSyasya, atukSyasya, Syasya, pakcikSyasya.
(Ko menggedik Syasya, memang gegar la gambar ko.
Ni camera henpon jer. Isk.)

Ada pentas karoke. Kelakar la. Kat memana pon nak kena ada karoke ek?


Secara keseluruhannya.
Bazar ni memang besar.
Ada puluh-puluh gerai. Ke ratus ek?
Entah la. Tak kira pulak.

Tapi.
Sebenarnya kan...
Banyak gerai yang sama je.
Ulang-ulang jer gerai tu.

Kebanyakan gerai yang ada.
Gerai jual t-shirt, baju-baju pompuan, kasut.
Yang banyak sekali gerai jual baju la.

Rasanya sama je kot di setiap bazar camni.
Rasanya yang kat downtown Cheras pon cani la kot.
Cuma yang kat downtown tu tadek jual Crocs.
Tu je lah kot.
Nanti aku nak pegi downtown Cheras tu plak.

Ok la.
Aku ada la perasaan nak pegi lagi sekali.
Sebab maksuEnoiSyasya kata dia nak pegi lagi.
Kot saje nak beli Crocs lagi ke tu?
Hehehe.

Mahap ler, gambar memang tadek yang semenggah. Aku tadek DSLR.


Coretan: Habis dah kisah Danau Kota.

4 komentar:

Luv like this.... 9:30 AM  

kat downtown ada la crocs..sy da pena belek kat sane but tang harga tu rasenya kalu simpan lagi skit dah bole beli y kt butik...neway salam kenal yer..

jellyna 9:47 AM  

oo ada ek, nanti nak pegi jugak downtown tu, saje jenjalan tgk..
cik luv, salam kenal jugek :)

shonna 3:50 PM  

btul ker rege dia RM25? kalau yg ori braper lak jal?

jellyna 4:13 PM  

betul kak shonna, ada satu kedai tu boleh tawar sampai rm20, tapi kaler lak tak cantik. kalau design dora ni rege original dlm rm129 gitu... tak mampu den nak beli utk syasya..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP