Bermalam di Air Terjun Kemensah

>> 23 June, 2009

Ala.
Biasa la.
Kalau dah bercuti ala-ala kategori camping ni.
Kena la ada sesi BBQ.
Takde, cam tak complete la.

Berasap-asap dek asap bakar ayam.

Seperti biasa ayam sebagai bahan mentah penting, ikan sikit, hotdog. Udang, ketam seme tadak. Tetengah bulan ni, takde bajet semua worang.

Eleh, cam tatau tengah berlakon

Ape yang abahsyasya buat ni ek? Prepare nak makan la tu. Tak mungkin la buat kuah cicah kot?

Syasya kan memang dah takde mood amik gambar time ni. Tergeliat-geliat kena paksa macam ulat. Dia dah mengantuk sangat. Tapi takmo tido. Takut rugi kot terlepas pape yang menarik.

Sambil orang lain membakar ayam, abahsyasya dengan Syasya sedang melakukan satu aktiviti sampingan. Macam tengok bawah jer, tengok ape tu?

Mancing rupa-rupanya...


Sila layari blog abahsyasya untuk cerita lanjut.


Apakah objek yang berada di dalam air ini?
Naga tasik Chi
ni? Ikan duyung? Dugong?

.
.
.

Oooo, abahsyasya rupenyerr.. Memalam buta main air. Ish, tahan sejuk boleh la. Tapi abahsyasya kata air tak sejuk langsung, panas lagi ada la..

Main bola tampar air pukul 11 malam. Derang kata air panas, tak sejuk langsung. Siap berasap air tu.

Akhirnya. Budak ni tido jugak. Tu bantal chalet. Simut ngan toto - aku bawak

Malam tu Syasya asyik mengigau ajer.
Salah satu dialog yang keluar dari mulut dia.
"Mandi", "Mandi".

Hishh.
Teruk betul.
Main air sampai ngigau-ngigau budak ni.
Suka sangat la tu.

Janji Syasya hepi.
Dan.
Dah tak takut air.
Yeay!

Coretan: Berakhir kisah malam di Kemensah.

2 komentar:

jijah 1:22 PM  

waakkakakaka...ngigau syasya yer... jangan aku pulak yg ngigau sudah lah yer...

Anonymous,  2:26 PM  

boleh ke bagi no tel chalet ni nak booking

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP