Hello? Apa ko nak, hah?

>> 16 June, 2009


Hishh.
Nyampah betul la.
Derang ni seme nak ape?

Suka kacau orang time orang keje.
Suka kacau orang time orang tido.
Suka kacau orang time tengah masak.

Nak menceceh ntah hape-hape.
Voucher la, penginapan la, survey la.
Hei, bosan la.

Aku angkat, kang kena layan.
Tak angkat, 10 kali telepon.

Ada gak yang bagi tips, cakap jer terus aku tak minat.
Tapi.
Kadang-kadang, derang ni tak sempat aku cakap tak minat.
Derang dah menceceh bebutir-butir.
Tak sempat aku nak cantas.

Ada sekali tu, si penelepon (macam Penelope Cruz lak, akakaka) tu lak yang sound aku.

Aku: Saya tak berminat lah.
Penelepon: Kenapa akak tak berminat.
Aku: Hmm, takpe la, akak bz ni.
Penelepon: Laa, bz pulak.
Pastu terus, toot..toot..toot - dia letak je terus tepon.
Eh, suka hati aku la.
Budus.

Coretan: Macam mana ek tak bagi orang asing mcm ni call kita?

8 komentar:

Jajadomaq 5:33 PM  

Huh.... betul3... diorg ni dah mmg kejanya telemarketing... selagi x dpt customer camtula.. trust me.. akak pernah kerja telemarketing.... boss akan push utk sampai target sales.. so, 10 juta kali kol pun kol laaaa....

ntahla Jal, dah mmg keja dia... they are paid to kol & kacau kita.. huhuhuuh

Mohd Riziqin Hill 5:35 PM  

kak jal jwb begini..

'..nombo yg anda panggil tiada dlm perkhidmatan..tooooootttt..'


mst org yg call tu kompius terus dan lantas membuat surat perletakan jawatan 24 jam~

hehe~

jellyna 5:42 PM  

kjajad: kan?

reez: kalau jawab 'hello, rumah mayat." ???

rohamia 8:24 PM  

ish aku pn menyampah...lg2 bile cll waktu2 tak kena ms...lately nie cll kalau aku beminat nak ternak ikan keli...ternak lembu bagai...akakka....time aku emo tue kena sound balik...kalau time aku nk dajal balik...aku jawab je pastue aku letak kat meja....smpi la end cll...biar ckp sowang2 ekekke...tp kesian gak...dh mmg keje dier...buat pekerja telemaketing sabar jela yek....

tetiba panjang plak ek komen aku...jrg aku bertindak sebegini...hehe

Mak Ton 9:03 PM  

huhuhu...
aku pun menci org dok promote2 nih...
malas nk layan

abahsyasya 9:34 PM  

roha: aku teringat ko citer, ko tak suka ternak cacing ke ape ntah sebab busuk, pastu orang tu pon gelak gak

maton: malas kan, sibuk tanya kita sibuk ke tak, pastu cakapppp jugakk

Mohd Riziqin Hill 9:49 AM  

Mak Ton tu Kak Eton kt opis ker?

kih kih kih~

;p

jgn mara ar~

jellyna 3:13 PM  

mak ton tu kawan i ler.
yang penting abahsyasya komen sebenarnya tu jellyna yg nak komen, terpakai id dia pulak, ni kes berebut internet kat umah la nih~

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP