Kamera DSLR, saya suka tapi...

>> 28 June, 2009

Sekarang ni kan.
Memang ramai giler orang ada kamera DSLR (digital single-lens reflex).
Cam best kan.
Gambar cun giler.

Banyak betol la duit orang yang ada DSLR itu.
Jeles aku.

Aku pon suka DSLR.
Tapi.
Dah tentu la aku lom ada uwang lebey untuk membeli kamera jenis itu.
Sebab.
Kalau ada uwang lebey, dah tentu aku ada DSLR tu jugak.
(Takpe, masukkan aje dalam wishlist tu)


Bercakap pasal DSLR.
Teringat pulak iklan kamera Canon DSLR EOS kat tv.

Aku rasa iklan Canon tu macam agak tahpape.
Konsep dia menyanyi macam ala-ala High School Musical la.
Siap ada lirik pula kat bawah.
Nak ajak orang nyanyi sama-sama la tuh~
Tapi.
Aku rasa iklan Canon EOS kat tv tu macam 'cheapscale'.
Aku paham Canon nak buat ala-ala High Sschool Musical.
Malangnya.
Yang terhasil macam video klip karoke yang takde bajet pulak.
Video klip yang guna ntah sape-sape pelakon tak kenal.
Ish ish ish.
Sadis la aku tengok.

Bukan nak cakap la kan.
Agaknya kalau iklan Canon tu guna pelakon yang terkenal sikit.
Mungkin akan jadi OK sikit kot?
Takde la nampak macam 'cheapscale'?
Memang terpaksa la terima realiti, populariti itu penting.
Canon pon glamer ape.
Entah.

Coretan: Ini pendapat aku jer. Tak kisah la apa pendapat orang lain.

1 komentar:

Mak Ton 9:43 AM  

aku pun setuju ngan ko jal... ntah hapa2 ntah iklan tuh... dr org nk li camera tuh langsung terbantut.. huhuhu...
pssttt.. aku pong minat camera DSLR.. bila la dapek boli kan..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP