Makan malam itu

>> 26 June, 2009

Di ujung-ujung bulan begini.
Umah aku semua dah takde.
Poket kering, barang umah pon ikut kering jugak.

Minyak masak pon bole takde kat umah.
Konsep betul la.
(Jangan la orang datang umah aku time mcm ni, memang kompem dapat makan biskut chipsmore la gamaknye)

Memula abahsyasya buat roti telur guna marjerin.
Lepas makan.
Terasa macam ketidakcukupan & ketidakkenyangan perut pula.

Lantas.
Abahsyasya merelakan diri untuk pergi membeli sate.

Oooo.
Aku lupa abahsyasya keje gomen.
Gomen dah gaji rupanya..
Aku yang blom gaji. Aku je yang miskin hina.


Bole la tahan sate ni.
Tapi.
Jauh lagi sedap la sate Haji Samuri.
Sate Haji Samuri punya kuah kacang best, sedap ada sambal cili kering itu.
Tu yang kasik 'kick' bila makan sate Kajang Haji Samuri.

Sekian.

Coretan: Ingatkan abahsyasya nak p beli KFC. Huhu.

4 komentar:

evyn4ever 9:49 AM  

wah satey,,sedap!kfc?akak ngidam ek?:)

jellyna 10:31 AM  

kfc memang feveret i sejak dulu, hehehe

suhanazainal 1:23 PM  

1. chipsmore tu beskot mahal la tu
2. sate tu beli kat mane? (biasela kan...makanan2 menarik ni mesti den raso nak torai)

jellyna 1:37 PM  

sue,
1. chipsmore tu beskot syasya

2. sate tu dekat2 dengan umah aku je, baik beli sate samuri lagi sedap kot, tp kepak ayam madu kat kedai ni boleh dikatakan sedap (ikut tekak aku n abahsyasya la), tapi kadang2 tak sedap sebab dia mcm bakar balik yg semalam punye.

sekian, time kasih.

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP