Midnight bazaar

>> 26 June, 2009

Nama melayunya: Bazaria Larut Malam

Maknanya.
Kat mesia ni ada 2 jenis pasar malam
Satu pasar malam yang start dari petang sampai 10 malam gitu.
Satu lagi pasar yang start memang dari malam sampai la ke larut malam atau awal pagi.

Bercakap pasal pasar malam.
Dah biasa.
Sape je yang tak penah pegi pasar malam.
Eksyen la tu kalau tak penah pegi pasar malam.

Ni nak citer pasal bazar larut malam (midnight bazaar) ni.
Aku rasa aku macam penah pegi sekali ke 2 kali jer kat bazar camni.
Eh? Ke tak penah ek? Hehehe...

Well.
Ekceli konsep bazar tengah malam ni bermula dari Damansara Uptown.
Yang memang glamer especially dari mulut adik aku.
Asik-asik Uptown. Asik-asik Uptown.
Ko budak lagi, bole ler jalan-jalan situ memalam.
Selalu pon tak kisah.

Ni la ghoman Midnight Bazaar Danau Kota itu~
*ghoman = rupa

Jadikan.
Sekarang ini, atas promotion Kak Liza.
Aku macam terasa ingin nak ke Midnight Bazaar kat Danau Kota tu.
Dengar citer situ lah skang ni bazar tengah malam yang paling besar area KL/Selangor.
Dengar citer juga ada Crocs murah from China (ah tak kisah la, janji ada logo Crocs, orang bukan tau).
Budak punya Crocs RM25 jer...

Ok.
Nanti aku nak pegi.
Jom abahsyasya n Syasya?

*Ni ada beberapa Midnight Bazaar yang boleh kita lawati:
  1. Taman Danau Kota (Off Jalan Hulu Kelang) - Nightly from 9pm except Thursdays.
  2. KL Velodrome Carpark in Bandar Baru Tun Razak (Cheras).
  3. Sentul Raya, Sentul
  4. Taman Setiawangsa
Coretan: Lalalala...

7 komentar:

rohamia 2:48 PM  

hah kebetulan aku baru pi yang kat cheras mlm td....ramai gile....padahal weekdays...kalau weekend tak taula....

jellyna 2:54 PM  

situ takde crocs murah ke?

Jajadomaq 3:45 PM  

Sila masukkan dlm senarai. Ada 1 lagi baazar larut malam kat sebelah pasar borong selangor, equine park. Tapi kak jajad yg tak pernah pegi lagi padahal sebelah umah jer...

Akan pergi nanti!

jellyna 3:57 PM  

kat kajang pon ada gak, tapi yang sy senarai tu katanya midnight bazar yang glamer (menurut pembacaan & penyefingan)

rohamia 4:29 PM  

aku tak round abis pn...besar sgt..tak larat kaki den....next time la pegi...bg round semua stall..haha

lizamurni 1:31 PM  

Jal,

Midnight bazaar kat Setiawangsa tu dipanggil "Backlane" tapi tak best langsung coz tak byk gerai and takder brg apa sgt pun......u can skip that...

nanti bila dah pegi Danau Kota, citer kat sini eh....

tq, sebab hotspot nama k liza, nampak gaya kena update blog selalu la nih...(cis, perasan org akan click...)

jijah 8:14 AM  

jal..nanti ko buat senarai bazar larut malam yer...nanti aku refer kat blog ko je la ..hehhehe

danau kota...?? tak sangka pulak yg ko belum pegi lagi..akakakaka

aku yg kat johor ni, asal balik je, mesti singgah la barang sejam dua.. dari uptown, sehinggalah bazar tu pindah ke danau kota

tapi..mmg pun, sama je gerai2 nyer
satu item yg aku puas ati beli kat situ, suar jean levis ammar, sampai skrg masih utuh lagi, 10 hengget je regenyer..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP