Misi mencari Crocs murah

>> 29 June, 2009

Malam Ahad tu pakcikSyasya ajak pegi Uptown.
Aku bajet Damansara Uptown.
Akan tetapi.
Tiba-tiba.
Aku terasa pakcikSyasya bukan nak ke Damansara Uptown.
Sebab dia ada cakap pasal Crocs murah.
Apakah ke situ?

Ke Danau Kota kah kita?

Ye.
Amat betol rupanya.
Memang dia nak ke Danau Kota, Setapak...
Lahhh! Akak ko ni pon baru last week macam nak pegi situ gak.

Bagus betul.
Jom kita pegi reramai.

Maka.
Aktiviti mencari Crocs murah dimulakan.
Kitaorang pegi memang nak carik Crocs sahaja.
Diulang suara.
CROCS sahaja.
Ok?

...............

Gerai pertama yang ada jual Crocs ditemui..

Gerai kedua. Oopss, tak pasan. Yang tergantung bebanyak tu takde LOGO CROCS. Sori, rejek!

Ha. Yang ni ada. Tapi Crocs untuk bebudak sajok.
Ada Crocs Mickey Mouse jerrr.
Aku tak berkenan. Kaler pon tak menarik. Next gerai, please!

...........

Sedang berjalan-jalan.
Jumpa satu gerai yang memang jual Crocs semata-mata.
Banyak gak jenis Crocs yang gerai tu ada.

For woman: Olivia, Malindi, Sporty Adara, Santa Cruz, Prima
For man: Aku tak perasan, bley? Aku dok sibok tengok yang woman's. Hehe.

Harga?
RM55 seketul.
Tawar boleh dapat rm50.
Teruja?

..............

MaksuEnoiSyasya & Abahsyasya yang agak menggelabah tengok Crocs murah itu~

..............

Kat gerai itu juga ada banyak gak Crocs cecomel for kids.
Yep.
Memang RM25 seketul.
Ada Crocs DORA yang sungguh comel itu!

Kesian Syasya, selema meleleh pon mak bapak dia dah tak nampak.


Yeay!
Syasya dapat gak seketul Crocs Dora putih strap pink yang sungguh comel.
Syasya nak pakai terus Crocs itu.
(Kompem-kompem ini perangai ni mamasyasya - pakai terus ok!)

Yes, pakai terussss!

Syasya punya Crocs DORA yang kiut! RM25 jer.
Penting woo LOGO CROCS itu~


................

Ekceli.
MaksuEnoiSyasya pun dah lama mengidamkan kasut Crocs.
Tengok kat butik rege ratus-ratus.
Kumpul duit 8 bulan pon lom dapat-dapat nak beli lagi.
(Camna nak dapat? Kumpul duit, pakai balik, kumpul, pakai - adatlah student mehhh)

Jalan punya jalan.
Jumpa lagi satu gerai jual Crocs.
Kali ini.
Selambak!

Menggelabah aku dengan maksuEnoiSyasya menggemburi Crocs selonggok itu.
Giler!
Walaubagaimanapon.
Walau selambak, walau selonggok.
Takde jugak yang sesuai dengan jiwa.

Ada Olivia tapi kaler biru le pulak.
Terpaksa rejek.
Susah nak matching baju laa.


Neneksyasya pon tolong carik gak. MaksuEnoiSyasya - hilang pedoman cari size.


Susah maksuEnoiSyasya carik Crocs idaman ati dia.
Last-last dia dapat Crocs Alice kaler merah ati.
Dengan hage - RM50.

Tak kisah la.
Janji ada LOGO Crocs kat kasut tu.
Penting tu~
(Gambar Crocs maksuEnoi? Tak sempat nak amik)
..............

Sebenarnya kan.
Susah jugak nak carik Crocs yang kita suka dengan size yang sesuai kat sini.
Limited size, limited colour & limited design.

Kita suka kaler ni.
Size lak takde.

Size ada.
Design lak tak best.

Design dah suka.
Kaler lak tak menarik.

Tapi.
Rege memang murah.
Crocs for woman & man lingkungan RM55.
Crocs for kids lingkungan RM25.

Kualiti pon selembut Crocs bebetul tu.
Sama je.

So now,
Everybody can wear Crocs!
Huhu haha hihi.

Coretan: Abahsyasya terkenang Crocs Offroad. Murah!

5 komentar:

Jajadomaq 2:18 PM  

Oh.. sungguh lawa..... anak akak pakai gak stylo camni.. tapi brand Giant... hahaha.. RM9.90 satu... setakat ni dah 3 bulan pakai nampak sgt selesa..... satu gambar hello kitty satu lagi gambar butterfly.

Tapi nampaknya, kena carik gaklah Crocs ni....

rohamia 2:27 PM  

Aku dh pegi yg kat mines....utk kids bykla...tp utk org dewasa xde yg menarik...sueded olivia x dok..kalau size2 kita harga rm65...sama plak ngan yg kat blog tuh....okay gak kalau ade yg bekenan..hehe

i.z.m.a 3:01 PM  

selama hampir setahun dok taman melati, tapi tak penah sekali pun jejak danau kota itu.. tingin gak sebenarnya nak pegi, tapi maleh!! huhuhu...

jellyna 4:08 PM  

kjajad: sebenarnya Syasya baru je beli crocs cap asadi kat giant last week, tetibe beli lagi crocs untuk dia. huhuu

roha: olivia ada yg sueded ek?

izma: selalu memang mcm tu, dekat memang malas, bile jauh rajin lak. hehe

Luv like this.... 9:43 AM  

uikksss...murah nye!x tau plak la bole dapat semurah ni..so now everyone bole bergaya ngn crocs..ahakz
*tq 4 the info*

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP