Syasya - Maintenance tinggi

>> 04 June, 2009

Penyakit Syasya:
Sejenis bakteria yang merebak ke seluruh badan.

Rawatan 1:
Klinik biasa.
Dapat 3 jenis ubat.
2 ubat makan (Piriton + Antibiotik) & 1 ubat sapu (Neo). Doktor yang tulis.
Kos rawatan: RM30

............
Penyakit Syasya hilang sekejap, pastu muncul balik.
Bawak Syasya pegi paed sebab macam musykil ape ke benda penyakit ni.
Takut la jangkitan pape kan.
.............

Rawatan 2:
Klinik mahal sikit.
Dapat 3 jenis ubat jugak.
Sebenarnya 2, tapi sebab doktor discover masalah kulit kering Syasya ler pulak, so jadi la 3.
1 mandian (Cetaphil), 2 krim sapu (Fusidic acid untuk bakteria itu + apa nama ntah untuk kulit kering)
Kos rawatan: RM110


Maka total rawatan Syasya untuk AWAL bulan ini:
RM30 + RM110 = RM140

Ok... Aku tengah buat claim ni.

Coretan: Blom masuk aku + abahsyasya nyer kos rawatan. Aduii.

4 komentar:

suhanazainal 2:15 PM  

mungkin maintenance utk syasya tinggi tapi tuhan lebihkan rezeki your family kat tempat2 lain. aminnn....

jellyna 5:06 PM  

aminn ya rabbal alaminnn

abahsyasya 6:29 PM  

kos gunting rambut + kene sama MPKJ tak bleh masuk ke? hehe

Jajadomaq 2:48 PM  

Camtu la kalau dah beranak pinak.... bila nak infusen ni nak ada panel....???

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP