Crocs dah nak bankrap?

>> 18 July, 2009

As the economy boomed, Crocs became a huge seller. But now cash-strapped consumers have decided they don't need a second pair. (By Charlie Neibergall -- Associated Press) - taken from www.washingtonpost.com


Wah.
Terbaca berita yang syarikat Crocs dah nak bankrap.
Banyak kasut Crocs derang tak terjual.

Menurut berita tersebut (ceh, aku kan reporter a.k.a duta tak dilantik Crocs),
Crocs memang begitu hitzzz sekalik.
Tapi pembeli jarang sekali mahu membeli Crocs sekali lagi.

Bak kata berita itu lagi..
Siapa yang mahu membeli Crocs sekali lagi jika Crocs yang dia beli tu masih elok lagi??
(Maknanya Crocs begitu tahan la)

Jadi.
Crocs yang dihasilkan adalah terlalu banyak, manakala demand pula terlalu sikit memungkinkan kasut-kasut Crocs itu tidak berjaya dijual dengan jayanya.

Hmmm..
Aku rasa kan.
Lagi satu sebab Crocs nak bankrap adalah kerana penularan Crocs ciplak.
Tapi. Ye la.
Adalah tidak salah membeli yang ciplak kalau yang ciplak itu takde bezanyer dengan yang original.
Dan hage nye juga jauh lebih murah dari Crocs original.

Kecuali la Outlet Crocs bersepah-sepah di semerata tempat.

Oooo, patut la skang melambak-lambak orang leh jual Crocs yang dikatakan Original ek.
Cuba search kat google tu, melambak-lambak orang jual Crocs secara online.
Sebab Crocs ada stok melambak-lambak.
Mesti pasni hage Crocs Original kat butik pun makin murah.
Lalalala...

Coretan: Tak kisah la bankrap ke ape, yang penting Crocs memang selesa dipakai...(promote lagik, ahaks!)

3 komentar:

jai.jezz ^.~ 3:49 PM  

errmm... bleh percaya kew harga dia akan turun..

Real Woman 8:38 PM  

orang tak beli second pair sebab crocs tu mahal sgt! cuba kalau murah, mesti org beli sampai 2-3 pasang..lain-lain color kan. Tapi bagus lah kalau harga dia nak turun! yeay!!

Mohd Riziqin Hill 3:53 PM  

astaga..

crocs lg~
huhu

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP