KL Downtown

>> 01 July, 2009

Hari tu pegi Danau Kota.
Kali ni pegi KL Downtown lak.

Apesal dulu aku tak heran pon nak pegi?
Apesal skang baru aku nak pegi?

Ini seme citer Crocs murah punya pasal.
Kalau bukan pasal Crocs mungkin lambat lagi nak pegi kot.
Pegi tu pegi.
Tapi.
Entahkan bile.

Kat depan tempat parking

Poyo lak tengok gambar Syasya posing ni.
Ada orang nak lalu time ni, terpaksa dia elakkan kitaorg.


Oooo.
Baru aku teringat.
Downtown ni PENGASIH yang punya idea.
Kalau nampak ada satu macam kontena atau building kecik yang ada Grafitti.
Itu la pejabat pengurusan KL Downtown ni.

PENGASIH tau tak?
Sila klik sini kalau nak tau.
Kalau dah tau, dendiam.


Memang la dah akhir zaman. Kat memana memang ada tempat karoke.
Cam satu perkara wajib lak.
Sebaik dedekat situ memang ada surau dah.


Lepas tu kan.
Kitaorang jumpa....
Aaaaa...
Gerai Crocs lagiiii!


Wow!
Amat mengujakan.
Gerai Crocs ni kan, gantung Crocs dengan hanger.

Orang kata kalau gantung dengan hanger.
Ia adalah ori.
Tak macam kat Danau Kota hari tu.
Crocs dia susun-susun kat rak jer.
Tak gantung-gantung macam kat sini.

Banyak jenis Crocs ada.
Cyprus, Sassari, Alice, Olivia,Athens, Offroad, Scutes, etc.
Bag Crocs yang comel itu pon ada jugekk.

Dua beranak ni membelek Crocs, macam nak beli.
Derang dedorang ni memang sedang memakai Crocs. Aku jer yang tak.

Ish, aku pelik la. Apesal kat Downtown ni semua gambar silau?

Kat gerai ni kan Crocs dia agak mahal sedikit.
Aku tanya hage:
  • Crocs Alice - RM90.
  • Crocs Cyprus - RM120.
Tetibe aku teringat kazen aku cakap pasal outlet kat Mines.
Rege dia macam lebih kurang Crocs outlet kat Mines laa.
Mahal sikit je lagi.
Ntah-ntah orang ni amik dari outlet kat Mines.
Pastu mark up (biasa la, org meniaga).

Tapi.
Memang kualiti yang kat gerai ni hampir 90% macam original.
Lagi 10% sebab aku nampak ada sikit kotoran kat logo.
Maka.
Aku tak berani jamin 100%.

Pastu kan.
Dia banyak jual designs & colours.
Seme kaler yang tadek kat Danau Kota, dia ada jual.
Jadi?
Aku nak pegi Crocs outlet kat Mines plak pasni.
Akakaka.

Dalam gambar: Alice, Scutes, Athens, Crocs tak ori Syasya, Yukon abahsyasya.

Budak ni kan main-main dengan kasut ni. Sebaik tokey tak marah.
Tengok, ada Alice kaler gold.
..

Pas dah sevey-sevey hage.
Kitaorg pun meneruskan perjalanan...

Dalam kepala otak nak pegi Crocs Outlet kat Mines lak.


Ape ntah yang derang tu tengah tengok. Ada kedai tak bukak lagi.
Sebab ekceli start kol 11 malam.


Dan.
Kitaorg jumpa satu gerai.
Yang memastikan kitaorg akan pasti datang lagi ke sini.

Yeahh.
Gerai jual suar pelikat & suar batik.
Memang feveret abahsyasya & mamasyasya.

Abahsyasya tanya hage.
Suar pelikat RM35 selai.
Ok la. Material bukan guna kain pelikat murah.
Dia guna Gajah Duduk.

Suar batik lak dia lom gantung time ni.
Nampak dalam gambar akak tu pakai?

Abahsyasya menggelabah tengok suar pelikat yang banyak itu.


Aaa.
Suar pelikat & batik (tak sure, sebab tak abis gantung) ada gak untuk kanak-kanak.
Nanti nak belikan untuk Syasya jugekk.
Biar satu femeli ada suar cani.

Masih ingat gambar ni?
Yang ChuopaChuopi tego aku pakai suar batik ni?

Suar batik & Suar pelikat. We likeee!

Best tau.
Sangat selesa dipakai.
Lagipon memandangkan aku memang tak geti ikat kain batik.
Elok la ada suar batik ni kan?
Kwang kwang kwang.

Coretan: Teringat lak lagu Anuar Zain, Kain pelikat.

0 komentar:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP