McD, Big Apple & Sate

>> 09 July, 2009

Takde apa yang menarik.
Hanya citer makan sajorkkk.

Memula makan McD.
Sebenarnya...
Dah agak buhsan makan McD.

Ingat nak makan A&W.
Lama tak makan.
Sekali tu dah nak tutup kedai pulak.
Ape daaa. Lom kol 10 dah nak tutup.
Camno la nak bisnes ini macam??

Jadi.
McD je lahh.

Syasya order Cheeseburger semata-mata nak makan cheese saje.
Yang lain abahsyasya yang makan. Bleyy??


Beli Hepi Meal, dpt VIP Jr kad.
Dah berkurun-kurun aku nak request. Last-last dapat gak.


...............

Beli gak Big Apple Donut.
Agak lama la dah tak makan.
Sejak-sejak beli 6 ketul jangkamasa menghabiskan 3 hari.
Dah konsep jemu datang.
Maka. Takde la nak beli lagi...

Kali ni beli 3 ketul jer.
Feveret tekak Syasya, abahsyasya, mamasyasya sorang satu.

Ni pon kitaorg beli time kedai dah nak tutup.
Jadi.
Derang wat donut atas permintaan kastemer.

Bersepai donut tu dibuat dek Syasya. Dia yang pegang plastik.

Feveret Syasya: Pink Twister
Feveret abahsyasya: WitNut
Feveret mamasyasya: Choreo


...............

Sate Kajang Haji Samuri.
Tiap-tiap bulan memang menu wajib.
Abahsyasya nye feveret memang sate.
Hari-hari pon dia leh bedal sate.

Jadi.
Ke sate lah kita..
Memandangkan duduk Kajang.
Nak ke Sate Samuri ni 10 minit je.
Adalah baiknye makan situ daripada beli kat orang lain.
Yang rasa sate nye lom tentu la sedap.

Ekceli.
Sate Samuri yang sedapnye (pada aku lah) ialah sambal merah kuah kacang tu.
Itu yang buat dia spesel dari sate lain.
Kalau setakat rasa sate tu, mungkin ada kedai lain pon lagi sedap dari sate Wak Samuri tu.
Tapi bab sambal merah tu.
Takde worang bole celen.

10 cocok ayam, 10 cocok daging.

Inilah feveret aku sebenarnya.

Tak suka campur sekaligus. Kena campur sikit-sikit baru best.

Coretan: Ini kisah makan saje.

4 komentar:

chuopa 9:32 AM  

double mozza a&w adalah sgt best

zamreen 9:47 AM  

talking bout satay, try ler satay station kat kg pandan, mmg sodap satay dan kuah kacangnye, full story kat sini http://ronggengff.blogspot.com/2009/07/ronggeng-satay-station-kampung-pandan.html

i.z.m.a 11:03 AM  

takleh dinafikan ke'best'an sate samuri adalah sambal cilinya tu. harapkan sate semate2, banyak lagi tempat lain yang lagi sedap.. ramal junction punya pun not bad gak arr

jellyna 9:25 AM  

chuop: aku mesti pegi gak makan A&W nanti

kak arin: cam best, shud try that nanti

izma: sate ramal junction ada sambal cili sedap tak?

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP