Sabtu yang boring

>> 20 July, 2009

Hari Sabtu.
Abahsyasya kena pegi sekolah.
Biasalah.
Time dekat-dekat nak raya ni.
Banyak la hari ganti.
Nak cover cuti raya panjang nanti.

Aku pon duduk je la umah.
Siapkan kije sikit.
Sambil tunggu Syasya bangun.

Tetibe.
Hari ni datang lak mood mengemas bilik.
(Apesal? Aku tak penah kemas bilik ke?)
Kemas tu kemas la.
Tadek la kemas semangat-semangat (ada yek camtu?)

Aku bukannye ape.
Sebenarnya.
Dari hari Jumaat aku teruja baca blog emak si Hanis Zalikha tu wat makeover umah dia.
(Mak ngan anak ada blog zaman skang ni. Jangan memain.)
Aku 3 sekuarga pon ada blog memasing. Hehehe.

Lepas tu.
Aku pun bukak lak blog emak dia.
Cantiknyer umah dia.
Pandai betul hias rumah.
Ish ish.

Sesapa nak tau citer lanjut.
Pegi la baca blog auntie ni sendirik.
Aku dah kasi link.

To emak Hanis Zalikha,
Auntie, saya amik gambar umah auntie ni ek.
Nak bagi contoh wat rujukan. Boleh ek?
(Harap auntie rela la kan.Huhu)

Sebelum make over.

Selepas make over.

Dan tiba-tiba...
Aku pulak terasa nak make over umah.
Tetibe jek. Tah pape.
Ye la.
Aku tadek la nak beli perabot baru.
Aku nak ubah susun atur umah aku jer...

Jadi.
Aku nak tunggu abahsyasya balik sekolah kang.
Nak meluahkan rasa hati aku.
Harap-harap abahsyasya sudi melayan.

Coretan: Bestnye orang pandai hias umah...

3 komentar:

jijah 8:59 AM  

aku pon suka baca blog dia ngan mak dia, mcm bes gitu...tapi yag pastinya, kaler langsir umah aku sama ngan kaler langsir umah mereka. nanti aku kasik apdet gambor umah aku yer...

jai.jezz ^.~ 9:59 AM  

owh.. blog anak-beranak tu memang pamez pon.. hehehehe..

nonie 5:15 PM  

mak ai umah dia seblum makeover pun dah cantik... lepas make over apa tah lagik...

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP