Syasya & Kuda

>> 28 July, 2009

Setelah kekenyang memakan steamboat.
Kitaorg macam dah takde hala tuju.

Malam masih muda.
Nak karoke, Jumaat nye rate mahal tak logik pulak.

Walaupun nenekSyasya macam offer nak belanja.
Tapi.
Aku tolak jer dengan mesra.
Apelah ertinya belanja dia makan steamboat tadi.
Kalau lepas tu dia pulak yang kena belanja karoke RM40 sejam.
Tak patut, tak patut.

Abahsyasya mesti tak suka gambar ni. Takpe la, kenyataan kan. Nak wat cemane.


Lepas bosan rehat-rehat.
Saje jenjalan.
Nampak lak kuda-kuda kat level bawah tu.

Syasya pon cam excited nak naik.
Dia penah naik sekali dulu.
Dia gembira lepas dapat naik.

Ok dah bayar. Kude dah start jalan. Gedek, gedek, gedek.

Sejurus saje Syasya naik kude ni.
Tak sampai semenet.
Tetibe, dia bertembung manje dengan sekor kude yang ditunggang minah lain.
Yep. Bertembung secara perlahan la.
Kude-kude itu pon berlaga-laga idong memasing.
Gedek, gedek, gedek.

Kesian.
Yang penunggang kude sorang tu dah start melalak, terjerit.
Cuak giler budak tu tengok kude dia berlaga idong dengan kude lain.
Gedek, gedek, gedek.

Syasya tak nangis.
Tapi, air muke memang dah berubah gile.
Gedek, gedek, gedek.

Gambar gegar tapi cam nampak kan muke Syasya yang cuak itu~

Oh no no no.
Abah baru je bayar RM3.
Syasya kena naik jugak kude ni.
Rugi duit. Kejam gile mak bapak Syasya ni.
Kejamkah?

Jadi.
Sepanjang-panjang dia main kude.
Hatinye begitu tak gembira.
Bibir putih pucat lesi.
Asik cakap "Nak turunnn, nak turunnn" (Dengan nada suara menggigil)
Ish. Kejam kah aku??

NenekSyasya la yang layan Syasya sampai kude tu benti menggediks.
Sian lak Syasya, demi RM3.
Sanggup ibubapa nye memperlakukan dia begitu...
Ish ish. Kejamkah aku??

Sebaik ada nenekSyasya. Hehehe.

Pastu tanya Syasya.
Nak main kude lagi tak Syasya????
Syasya jawab, "Taknakkkkkkkkkkk".
Akakakaka. Kelako le plakk.

Gedek, gedek & gedek.....

Coretan: Sian pon ada. Kelakar pon ada. Bley?

2 komentar:

Mak Ton 11:32 AM  

ko nih jal...
sabo je la..
dek kerana 3 hengget ko paksa syasya naik smpi benti...
kijam sungguh...

jellyna 12:24 PM  

kejam ek maton? hehehe

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP