6 Ramadhan 1430

>> 28 August, 2009

Bulan puasa ni asik citer makanan jer kan.
Nak wat cane.
Memang hari-hari pon pk pasal makanan.

Nak masak ape?
Nak beli ape?
Nak makan ape?

Buka pose semalam cam takde idea lak nak masak ape.
Sebabnya.
Kepala otak dah set nak pegi beli kat param jer.
Malas lak nak masak.

Tetibe ujan lak petang tu.
Jadi.
Kena plan menu last minit.

Nasi goreng udang & chicken ball jer~

Lepas tu.
Macam ternampak ada sebungkus roti Gardenia bersaiz jumbo yang masih banyak lagi.
Tengok date expired - alamak, esok.
Kena melakukan sesuatu ni.

Aku pon wat la sandwich sadin.
Pastu.
Tetibe rasa cam nak jadikan dia bersalut telur lak.
Tak dapat murtabak, sandwich sadin pon jadilah~

Sandwich sardin bersalut telur

Akan tetapi.
Rasa sandwich ni kureng sket.
Takpe.
Lenkali kita cuba lagi.

Coretan: Menu ape lak pasni. Iskkk.

5 komentar:

zulfarina zulkeple 2:28 PM  

hahaha idea roti tu cam same plak ngn aku smlm expired pon sama gak tapi tak sempat nk buat smlm huhuhuu

catz 2:57 PM  

dah byk entry mention nama 'param', teringin lak nak kenal hihihi nanti tangkap gambo param k! hehehhe

jellyna 3:30 PM  

zul:
aku sempat wat sebab aku tak masak lauk byk-byk mcm hang, hehehe

kak ain:
Param yang manusia akak dah kenal kot, Param yang RAMAI manusia ada yang akak tak kenal, ada yg akak kenal kan? kan?

Mohd Riziqin Hill 4:13 PM  

sandwich bertelur tu mcm best je..
lama tak mkn..

jellyna 4:16 PM  

suh la mak buat, best kan tinggal ngan mak?

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP