Big Apple - Eksen ko ek?

>> 13 August, 2009

Ari tu aku belikan Syasya 2 ketul Big Apple Donut.
Alien n Pink Twister a.k.a Syasya's feberet.

Ye la.
Beli banyak-banyak bukannye abis ponnn.

2 pieces donut punye kotak


Kalau beli 2 ketul, dia kasi kotak untuk 2 ketul gak la kan.
Aku mintak pelastik beg.
Cashier tu dengan muka eksen jawab, "Buy two, no plastic bag."

Cissss.
Aku tau la kotak tu memang dah ada pemegang.
Tapi .
Aku nak gak pelastik beg.
Aku nak letak tisu dalam tu.
Dan aku nak senang pegang kotak tu.
Tu pon tak bole nak kasi ke?

Ewah ewah.
Sombong ko ek skang ni, Big Apple? (Big Apple yg sombong or cashier tu yang bangang?)
Aku delete ko kang dari fesbuk aku baru tau - eh? macam penah kena jer?
Sia-sia jer la aku jadi fan ko dalam fesbuk.

Tak paham la aku.
Pelastik beg pon nak kedekut.
Bagi aje tak bley ker?

Bengang, bengang.

Coretan: Macam bagus.

4 komentar:

jai.jezz ^.~ 10:11 AM  

eee.. kemut nyerr.. cashier tu la yg sombong sgt.. tu pon nak kemut..

Mak Ton 10:17 AM  

dier menyahut seruan kerajaan...

mengurangkan penggunaan plestik..

ekekekek

Real Woman 11:31 AM  

ek eleh berlagak!! beli la krispy kreme lagi sodap!!

jellyna 9:27 AM  

jezz:
memang, menyampah betol, mcm kedai dia.

maton:
masalahnye pelastik tu memang ada kat counter tu, takmo bagi lenkali toksah buat pelastik.

kak real:
memang berlagak nak mampos padahal hanya seorang cashier. huh. bile nak pegi Berjaya Times Square ni? Nak tangkap Krispy Kreme beberapa ketul.. Lalala

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP