Garangnye mak

>> 11 August, 2009

Ingat tak budak yang mengacau Syasya buat Sand Art ni?

Tu budak tu tengah campur-campur sand kaler-kaler tu.

Dia macam menyebok-nyebok & mengendeng-ngendeng jer.
Mana Syasya pegi dia ikut.
Agak merimaskan la.

Ekceli.
Dia kacau adik dia buat Sand Art ni.
Habis semua pasir-pasir kaler tu bercampur kaler.
Notty sungguh budak ni.
Tengok muka pon tau.

Adik dia takde dalam gambar dah.
Dah pegi makan McD kat sinun.
Tapi.
Dia still kat sini.
Dia kan budak lelaki yang dah besar.
Tak sepatutnya nak main Sand Art kot?

Sabauu kak, sabauu...

Tiba-tiba.
Mak budak laki tu datang.
Mak dia menjerit-jerit marah budak tu depan orang ramai.
Giler!

Kalau la aku, mak aku marah aku depan orang ramai, mesti aku malu giler.
Malu dengan diri sendiri.
Malu dengan mak aku yang macam orang giler terjerit-jerit di khalayak ramai.

Iskk.
Saiko mak dia nih.
Patut la anak ko degil.
Ko ingat marah anak ko depan-depan orang ramai tu boleh buat dia jadi baik ke?

Ape punye mak la.

Budak laki tu berdiri senyap jer kat tepi.
Nampak macam dah biasa kena marah camtu.
(Ala, rugi lak aku tak amik gambar budak laki tu time kena marah)

Hmmm. Derang tak baca blog kan?

Coretan: Kalau Syasya menggedik, aku buat cubitan mesra senyap-senyap jer. Takde orang nampak. Hik hik hik.

2 komentar:

yas,  5:36 PM  

sian budak nie, ntah selalu gak aku nampak mak bapak yang pesen tak jaga air muka anak nie, sometimes aku terpikir jugak bila ada mak bapak komplen anak dia degil, why budak2 tue jadi degil buat nohal jer bila mak bapak dia marah. Aku rasa kita as mak bapak kena selalu renung diri kita. Jal; aku yakin mak dia tak baca blog nie, hish kalau aku ada kat sana mesti aku sound jer akak tue, sian budak tue

jellyna 5:50 AM  

yas,
aku rasa kalau ko kat sana, ko taktau nak wat ape kot, sebab anak dia memang nakal & mak dia memang tahpape.
jadi, tengok je la & jadikan pengajaran supaya kita & anak kita tak jadi macam mereka...

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP