Lauk Tunjuk

>> 30 August, 2009

Banyaknye lauk kedai Kedah.

Ini la yang dikatakan 'Lauk Tunjuk'.
Senangkan?

Takyah membazir masa nak...
  1. Keluarkan lauk dari peti ais.
  2. Tunggu bahan mentah cair.
  3. Potong bawang & sewaktu dengannya.
  4. Nyalakan api dapur gas.
  5. Masak berdentung dentang (bunyi senduk diketuk kat kuali).
Semuanya mudah dengan 'Lauk Tunjuk'.
Senangnya dalam hati.

Sila membuat bayaran sesudah memilih makanan ye~

Tapi.
Dalam kes perempuan seperti aku.
Kena gak la balik umah, masak nasik ngan sayur.
Owh.
Nampaknya abahsyasya masih ingat perkataan JIMAT.
Baiklah.

Itu sahaja cerita saya sehari sebelum saya pulang ke Klang.
Yeah! 3 hari lagi takyah fikir menu nak masak.
Lalalala...

Coretan: Dah selamat satu idea nak masak hari itu.

0 komentar:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP