Sate Kajang Haji Samuri - Kaedah baru?

>> 24 August, 2009

Masa on the way balik ke umah dalam kete dengan Syasya...

Tetibe Syasya berkata-kata, "Mama, nak makan sate..."
Aku macam, haaa...?
Lantas.
Diri ini teringat kisah malam tadi.

Abahsyasya mengusik Syasya, takmo makan sate dengan Syasya lagi dah.
Nak makan sate dengan adik jer..
Huhuhu.

Mesti Syasya macam terkenang peristiwa malam tadi tu.
Terus mintak sate.
Kesian ade. Kelakar pon ade.

Mama pon mesej kat abah.
Cakap Syasya tetibe nak makan sate.

Cam biasa.
Ke Sate Haji Samuri lah kite~

Kaedah baru?

Sampai sana macam ada kaedah baru dalam perniagaan Wak Samuri nih.
Kena beratur buat order ek?
Self-service la nih ek?

Aku tunggu kat meja.
Apesal lama sangat ni?
Aku pon pi jengok.
Masya-Allah. Ramainye beratur??

Hmmm...
Kalau nak wat self-service kena la ada banyak kaunter kan?
Ni kaunter pesanan ada seketul tu jer.

Bayangkan berapa ramai orang yang beratur?
Bayangkan orang baru terhegeh-hegeh nak pk menu nak makan sate ape?
Bayangkan kalau time tengah cukup/awal bulan, orang baru dapat gaji?

Ape kes ni Wak Samuri?
Tak kaji dulu ke sebelum wat sistem?
Ish ish ish.

Teka abahsyasya tengah msg sape?
Dia msg komplen kat no komplen Sate Hj Samuri. Lalala...


Ok.
Abahsyasya tensen.
Ni last dia kata makan sate kat sini.
Next time makan kat tempat lain.
Huhuhu.
I agreed cos system nye memang cam bangang. Sorry to say~

p/s: Bayangkan kalau kita datang sengsorang nak makan sate kat sini. Sape yang nak jaga meja? Kita tengah beratur membuat order. Nombor meja kena sebut time buat order. Abis tu, kalau time kita tengah beratur, meja kita orang lain amik, camne lak tu? Fikirkan la...

Coretan: Masa tengah taip entry ni, Syasya nyanyi lagu sate-sate. Syasya ni saiko kah?

5 komentar:

Real Woman 8:28 AM  

ni gerenti kes nak save bajet. nak jimat tenaga pekerja punya pasal! sabar je lar!

jellyna 8:29 AM  

kak real;
memang ponnnn, nak kaya cemana lagi ntah!
tensen

zamreen 11:59 AM  

pernah try satay kat ramal junction? actually satay dia lg sedap dari hj samuri ni yg mcm dah mass production ni... tp ikut selera memasinglah...

jellyna 12:25 PM  

kak aren:
nanti aku ku coba nanti sate di sana, ada sambal tak kuah dia? samuri tu speselnye sambal cili dia tu, sate mmg cam biasa2 jer.. my feveret is kuah cili dia tu~

zulfarina zulkeple 2:56 PM  

ish2 aku mmg tak setuju la klau mcm tu apa daaa nnti kot2 dari ramai customer tinggal skit jer gara2 org malas nk beratur

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP