Terlalu ke depan & Terlalu ke belakang

>> 20 August, 2009

Hari-hari kena drive kete pegi keje memang bosan.
Dah ler jem hari-hari.
Eiii.
Bosan-bosan. Muak, mua, loya.
Semua ada.

Hari-hari tengok kete atas jalan.
Macam-macam aku terrr'kaji'.

Ni nak kaji pasal cara kedudukan seat orang yang drive kete....


TERLALU KE DEPAN

Kadang-kadang.
Aku selalu gak tengok orang yang betulkan seat dia, TERLALU KE DEPAN.
Selalu aku nampak, yang setting seat kete dia cani --> makcik-makcik & nyonya-nyonya.

Ataupun.
Orang pompuan yang baru dapat lesen kete kot.

Sori to say.
Tapi.
Memang selalu aku tengok pompuan je yang wat koje cenggini.

Kelakar la tengok.
Kalau boleh dia nak adjust seat kete dia tu se'maksimum' depan yang boleh.
Kalau boleh biar dia nampak plat kete dia agaknye.
Dada plak dah rapat ke stereng dah.
Hehehe.

Kelakar-kelakar.
Nak-nak lagi, makcik yang drive tu, tudung dia pon turut sama terrr ke depan.
Hihihii.
(Jangan amik ati ek sape yg bwk kete cenggini~)


TERLALU KE BELAKANG

Aritu plak.
Masa aku balik dari keje.
Aku tengok cermin pandang belakang.
Aku nampak orang yang drive kete tu, setting seat kete dia, TERLALU KE BELAKANG la pulak.

Adehhh.
Macam poyo sangat aku menengoknye.

Ko nak baring ke?
Atau.
Ko nak bawak kete ek?

Yang ini, aku rasa lelaki yang ramai buat.
Sori to say.
Konon cam terel drive la kan.
Memang ko poyo.
Huh!
(Sori jugak kepada sesiapa yang suka bawak kete style cenggini~)


POSISI YANG BETUL

Hmm..
Ada baiknye.
Kalau nak drive kete, kita betulkan seat kita tu biar selesa time driving.
(Yang derang tadi, tu yang paling selesa la agaknye, kan?)

Dah betul posisi seme, tak terlalu ke depan & tak terlalu ke belakang.
Dah ok selesa. Baru kita mulakan perjalananan men'drive' kereta...

Sekian.

Dari saya,
Yang seat kete nye adalah dalam kedudukan yang normal (agaknye la kan) ...

Coretan: Mode - Bosan dah driving.

0 komentar:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP