RON 95 atau RON 97?

>> 03 September, 2009

Jarum minyak sudah menunjukkan ke tanda 'E'.
Ini bermakna kena isi minyak nih.

Bermula dari 1 September 2009, harga minyak dah naik ke RM2.05 seliter.
Aduhhh.
Sakit la poketku~

Singgah SHELL semalam.
Atendan SHELL tu baik hati, pegi tolong bayarkan kat kaunter.
Sambil-sambil menunggu.
Sempat aku telek pam minyak itu.

RON 95 atau RON 97?

Hmmm...
Teringat abahsyasya suh isi minyak yang murah jer.
Abahsyasya kata, cuma tak power sket je la minyak murah tu.

Jadi.
RON 95 atau RON 97?

RON 97 = RM2.05 seliter.
RON 95 = RM1.80 seliter.

Yang mana satu nih?

Ron 97 & Ron 95

Sekali tu aku macam baru nak terperasan ayat, 'Memperkenalkan petrol baru SHELL UNLEADED 95'.

Dan.
Oleh kerana perkataan BARU itu.
Tanpa ragu-ragu.
Terus pilih Ron 95.

Try la. Kalau OK, teruskan jer pakai.

Lepas tu.
Aku pon sambung perjalananan.
Terasa macam kete tak pikap lak.
Ke.
Saiko jer?

Dan.
Pagi tadi abahsyasya tunjuk senarai ni plak.
Dari isuhangat blogspot.


Honda Civic Type R - tak bley RON 95

Dalam list ni, ada 3 jenis kete tak bley gak guna RON 95...

Mitsubishi Lancer & Airtrek Turbo pon takbley.
(Kawan abahsyasya nak beli Mitsubishi Lancer)

Oh.
Keretaku boleh memakai RON 95 itu.
Maka dengan itu.
Teruskan ajer la...

Coretan: Tak mampu tanggung duit minyak dah.

2 komentar:

Real Woman 5:09 PM  

i layan minyak yg murah je...kalau ada ron 90 ke 80 ke yg lagi murah, itulah yg i akan guna! eheheh. eh apsal u pakai shell, kita harus support syarikat minyak tempatan petronas! eheheh

jellyna 8:58 AM  

ala kak real, i tak tetap pendirian, kadang-kadang isi petronas, kadang-kadang isi shell, tengok yang mana sempat & ada tepi jalan.. hehe

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP