Nasi Kukus Ayam Berempah

>> 20 October, 2009

Nasi kukus, ayam goreng berempah, timun, kuah cili, kuah macam kari tapi tak macam kari (pastikan masa makan anda campur kesemua bahan ye~, cili - ikut pedas)


Suatu masa dulu.
Abahsyasya cakap member dia ketagih makan nasi ni.

Lepas tu.
Abahsyasya cakap dia pon suka makan nasi ni.

Best sangat ke?
Sampai ketagih-ketagih bagai?

Aku pandang rendah mula-mula dengan rupa nasik tu.
Dengan kandungan bungkusan nasik nye itu.
Kosong. Putih. Seputih nasiknye.

Nampaknya aku silap.

Sedap rupa-rupanya walaupun rupa paras tak seberapa.
Patut la derang yang pernah makan tu mengalami ketagihan.

Kalau tak sedap tapi ketagih jugak.
Itu maknanya dah kena guna-guna dengan kedai tu la agaknye.
Ada antu melambai-lambai datang ke kedai dia suh beli nasi dia.
LOL.

Takde lah.
Takde maknanye guna-guna.
Memang betul sedap la.

Tempat feberet beli nasi ni - Tempat parking Tesco Kajang


Sebenarnya.
Bersepah-sepah jer orang jual nasi kukus ayam berempah.
Tapi taktau la kot rasa nye sedap ke tak macam yang kat sini.
Nanti la aku try test coba nasi kukus yang lain lak.

Coretan: Orang kata Restoran Lesung Emas kat Seksyen 7, Bangi ada jual gak. Sedapkah?

2 komentar:

abah-girls,  3:42 PM  

sebenarnya memang ada org kata ada yang melambai-lambai kat kedai tu ...hiiiiiiiiiiii hiiiiiiiiiiii hiiiiii....

acah je

i.z.m.a 4:01 PM  

kat depan jalan masuk ke rumah pon ada org jual nasi kukus ayam rempah ni. pernah la beli sekali, tapi kurang cantik menarik ko memang debom kot pada tekak ni. tapi ari2 lalu tengok cargas je gaya die punya sale..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP