Syasya, Kek & Besday Party

>> 13 November, 2009

Beberapa minggu lepas.
Ini bulan 10 punya stori.

Syasya & femeli pegi jalan-jalan.
Sambil mencarik hadiah hejadi untuk Qaseh.

Mama singgah Secret Recipe.
Skodeng kek-kek menarik untuk dimakan.

Mama amik brosur Secret Recipe.
Saja suka nak amik.
Balik umah boleh berangan.
(Dengan kek pon nak berangan? Apakah?)

Dalam brosur tu ada kek hejadi gambar Powerpuff Girls.
Syasya dah start berangan.

Berangan nak kek Powerpuff Girls itu.
Berangan nak nyanyi lagu hepi besday.
Berangan nak tiup lilin.

Pagi petang siang malam berangan...

Sehinggalah tibanya hari besday party Qaseh itu..

Syasya yang berbunge-bunge hatinya..melihat kek gambar PPG.

Macam impian menjadi kenyataan.
Syasya begitu terkesima melihat kek besday Qaseh.
Mesti dalam hati Syasya - "Hah? Kek idaman hatiku?"

Inilah kek idaman Syasya yang ditatap dalam brosur SR hari-hari.

Tibalah masa menyanyi lagu hepi besday untuk Qaseh.
Sekali lagi Syasya terkesima.
Nyanyi lagu Hepi Besday plak?

Sekali lagi impian jadi kenyataan.
Semangat giler Syasya nyanyi.

Syasya yang sekali lagi berbunge-bunge hatinya..menyanyikan lagu hepi besday. Walaupun bukan untuk dirinya. Lalala.

Haa.
Part tiup lilin sowi yek Syasya.
Part ni Syasya kena tengok jer.
Sebab ini bukan besday Syasya.
Kalau nak tiup, pelan-pelan sudah la.
Sian Syasya.

Kami semua yang dijemput oleh Qaseh & mak bapaknye.

Dan sesungguhnya.
Syasya lupa.
Yang dia juga pernah ada besday cake PPG.
3 tahun yang lalu...

Besday kek PPG Syasya...

Coretan: Hepi 2nd Besday, Qaseh..

2 komentar:

Jogger 4:04 PM  

huhuhhuhu... syasya x hingat arr tu masa ko wat PPG cake. sbb tu aku x wat party utk anak aku. cukup sekadar gi bwk jln2 jer

chuopa 4:06 PM  

cantik kek syasya dulu2...

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP