Taik Lalat Tampal

>> 23 October, 2009

Di satu malam...

Syasya: Mama, nanti adik takde taik lalat kan?
Mama: Takde...
Syasya: Mana mama dapat taik lalat Syasya?
Mama: Dari lalat laa...
Syasya: Bila mama 'tampal taik lalat' kat muka Syasya?
Mama: Aaaa? (Konfius)
Syasya: Nanti mama nak 'tampal taik lalat' kat adik kan?
Mama: Aaaa?(Konfius lagi)
Tetibe baru teringat.

Beberapa hari yang lalu... Mama berbual dengan abahSyasya. Syasya tengah tengok tb.
Mama: Nanti nak amik gambar adik dengan Syasya la. Pastu nak 'tampal taik lalat' kat pipi adik. Mesti macam sama nanti. Mesti kelakar.
Abah: (Tak ingat dialog abahSyasya time ni).


Syasya & 'Taik Lalat Tampal' nye~

Patutla.
Ingatkan mana la Syasya dapat perkataan 'Tampal Taik Lalat' tu.
Rupanye aku la yang cakap.
Tak sangka pulak dia dengar & 'take note.
Ish ish ish.

Coretan: Hati-hati bila berkata-kata...

1 komentar:

Jogger 3:24 PM  

nasi baik ko ckp ko nak tampal... kalo ko ckp nak bina tandas supaya lalat bertahi kat situ... lg haru

p/s: nasib baik anak aku belom buleh bercakap sepenuhnya lagikkk

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP