Membeli belah secara maya

>> 25 December, 2009

Best kan idop zaman serba canggih ni.
Tak boleh kuar rumah pon, kita boleh lagi nak bersopping.

Dah banyak kali gak la sopping via internet ni.
Dan setakat ni semua barang selamat sampai ke tangan.
Hari ni bayar, esok dapat.

Aritu saja-saja window sopping (dlm internet), terskodeng banyak lak promo sempena YES.
Sekali tu ternampak botol susu Muya macam murah gak hagenye.
Maka.
Akak pon terjebak la nak mensoppingkan diri.
Terbeli la 2 ketul botol susu & pacifier (puting) seketul.

Pepagi buta dah sampai kotak ni...

Comelkan pacifier ni? Malangnya...

Hmmm.
Ingatkan Muya pandai isap puting macam kakak dia.
Rupa-rupanya.
Tak semua budak pandai isap puting, yek?
Alah alah Muya...

Kejap jer dah dijeluekkan balik puting comel ni. Isk isk.

Ingat memula takmo ajar isap-isap puting ni.
Takut jadi macam kakak dia.
Sampai skang tak boleh berpisah dengan puting.

Akan tetapi.
Tahukah anda jika baby isap puting, baby boleh leka (mengikut pengalaman).
Senang tido, kurang menangis.
Nangis jer sumbat puting. Huhu.

Ikut pembacaan pon, pakai puting boleh mengurangkan risiko SIDS (Sudden Infant Death Syndrome).
Nak tau lebih, google sendrik yek.

Takpelah Muya.
Dah Muya takmo, nak wat cane.
Simpan je la puting..
Yang comel itu...

Coretan: Syasya lak takbole takde puting.

2 komentar:

.:mUnies:. 3:45 PM  

hihi..2-2 barang tu sme dengan nasywah..tp malang jugak..die x mau isap puting kosong tu..seb baik yg gune botol tu die mahu

Mohd Riziqin Hill 12:21 AM  

hahaha
puting tu kiut~

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP