Kasut tinggi

>> 18 January, 2010

Rasanya dah lama betul tak berkasut tinggi.
Sejak dah ada anak sorang dulu.
Malas dah beli kasut tinggi.

Tapi.
Bila anak dah 2 orang.
Tetibe jer terasa macam nak pakai kasut tinggi balik.

Ni semua sebab penangan majalah fesyen yang dibeli.
Dok tunjuk fesen-fesen kasut.
Terus rasa teringin nak berfesen semula.
Huhu.

Kasut 1: Kasut jari menyorok ak.a Peep toe

Yang bagus tentang kasut jenis macam ni, ia akan membuatkan kaki depan nampak runcing.
Walaupun kaki depan kita sebenarnya adalah selebar-lebarnye.
Ye la kan.
Sebab jari kaki dah menyorok?

..............

Kasut 2: Kasut tapak tebal a.ka. Platforms

Kasut platform kalau tak pandai pilih mesti nampak cam kelakar.
Kasut platform ni kasut pesen zaman dedolu.
Wat comeback macam penyanyi gak.
Orang juga panggil kasut ni sebagai kasut banjir.

.................

Kasut 3: Kasut tali belakang a.k.a Slingback

Kasut ni tak lapuk di zaman.
Sentiasa jer ada bila-bila tahun.
Cuma fesen jer dibarukan.

................

Kasut 4: Kasut bertali-tali a.k.a Strappy


Kasut ni pon tak lapuk dek zaman.
Bila-bila masa pon ada.
Tapi kasut ni kalau salah pilih, susah nak dipakai.

....................

Apapun.
Kalau dapat satu kasut yang gabung semua tu musti menariks.
Macam kasut kat bawah ni...

Nine West Nesseda Platform Sandal
Gabungan Peep toe, Slingback & Platform (Strappy je tak)


Coretan: Apa lagi yang nak dibarukan?

2 komentar:

Soulie 9:32 PM  

aku suker kasut tinggi sbb banyak design cantek. tapik takleh pakai lama2 sbb nanti saket blakang. so aku dah bertukar ke wedges peep toe. tapik susah ler plak nak carik design and height yang berkenan. haru sungguh!

jellyna 10:39 AM  

a'ah, aku pon suke gak wedges, tp mcm ko gak la, susah nak carik design yang menarik di hati ini

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP