Lampin kain a.k.a Cloth diaper

>> 22 January, 2010

Dulu akak penah wat entry pasal cloth diapers.
Cantik-cantik betul cloth diapers (CD) yang akak minat tu.
Harga CDs tu pon cantik-cantik jugak.
Sesuai la kan dengan kecantikkannye itu~

Ko memang cantik, ko memang debommm!

Akak rasa kalau akak tunggu duit akak nak beli CDs cecantik itu.
Ntah bila tahun la kan akak dapat guna CDs tu.
Lalala.

Memandangkan akak belum ada walau seketul pon CDs.
Maka.
Akak rasa...
Ada baiknya, akak toksah berkira.
Akak patut beli jer CDs yang murah skit.
Untuk permulaan, kuantiti tu penting.
Kalau cantik pon ada seketul jer, bakpe kan? kan?

Dan.
Akak pon melaburkan sedikit duit untuk membeli CDs ini.

Set pertama cloth diapers ku. Ada 2 jenis brand tu.

Siap ada beg lagi tauu.

Apa mimpi beli cloth diapers?
Sebab secara logiknya, akak rasa...
Daripada kita beli pempes sepeket harga rm30 tu.
Baik kita beli seketul CD harga RM30 gak.
Tapi CD tu boleh pakai sampai bila-bila.

Daripada beli pempes sepeket.
Tapi lepas tu masuk tong sampah jer.
Sama macam konsep duit kita masuk tong sampah gak la kan.
Apapun.
Itu pendapat akak la.
Sekati la pendapat orang lain cenggane kan?
Bagi akak, ini adalah satu cara yang bagus untuk berjimat.

CD tu ada banyak butang leh adjust dari saiz newborn sampai baby toddler umur 3 tahun.
Hanya guna CD yang sama.
Tak ke jimat tu?

Ha, nanti masukkan insert dia yang belah kanan tu dalam suar dia tu.
Kalau baby pee, tak basah pon montot dia tu.
Tapi kalau poo, of cos la kena montot. Hihi.



Itu lah saja cerita pasal CDs.
Sekian, time kasih.

Coretan: Tetibe 'akak' kan? Hehe.

5 komentar:

Mak Ton 9:19 AM  

ok x guna cd nih jal...

aku ri tuh kekonon nk cuba....

tp bila dipikirkan kemalasan aku utk membasuh kainnya tu yg xjadik....

abahgirls 2:55 PM  

kita tengok jelah siapa yg rajin mencucinya....lalala

razucute 10:24 PM  

cam best tapi aku x pasti kalo dia o-oot abis la kain tu kuning maner tanggal kalo basuh. kalo dah berwarna cam tak best nak pakai nampak cam kotor, kalo guna clorox baye plk ...

Kazaztan Team 12:45 PM  

ehehehhe...jal..anak dah 2 kena tuko panggilan lak...ehhehhe.."abahgirls" la rasanye kena jadi tukang cuci ye...huhuhuh...selamat berjaya...

nonie 11:26 PM  

sungguh rajin ko nak ber CD ek jall... aku dulu pun cam pernah teruja gak nak berCD ni.. tapi aku tewas dgn kemalasan... haha... sib baik dapat pun free je, takdela ralat sgt... tgkla anak ke-3 nanti ke huhu...

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP