Akhirnya...Manhattan Fish Market

>> 20 March, 2010

Ish.
Lama gile aku nak makan ikan kat pasar ni (nama kedai ada Market?)
Sejak dari tahun lepas.
Banyak bebeno penghalangnye.

Yess!

Akhirnya.
Semalam berjaya jugak sental ikan ni.
Tu pun sipi-sipi gak tak dapat makan.
Memula abah bebudak pompuan tu salah masuk jalan.
Pastu ada roadblock polis ler pulak.

Tapi dah rejeki namanye.
Berjaya jugak.
Kitaorg peserta terakhir sampai kat kedai tu.
Sebaik.

Ni menu mamagirls, namanye ialah Grilled New Zealand Ling Cod Fillet. Kelihatan dlm samar-samar nenekAtun sedang menikmati Grilled Catch of the Day.

Masa order, tanya la ada ikan apa?
Waitress tu cakap ada Cod Fish & Sword Fish.
Apa? Sword fish? Ikan todak? (Sambil tangan letak kat hidung pastu buat mcm hidung Pinocchio)
Ooo, ada yek?
Takpe lah. Akak nak ikan Cod jer.
Sedikit perasaan beruk campur ngeri terbayang cerita Singapura dilanggar todak telah muncul dalam diri.

Ni menu abahgirls, namanye ialah Grilled Platter for One.
Menu yang sesuai untuk bakal peserta Biggest Loser Asia musim ke-lapan.


Kiddies menu, sebaik Muya tido lena time ni.

Syasya order Jala (Fishing Net)

Orait.
Boleh tahan sedap gak ikan kat pasar ni.
Espeseli dia diserved bersama garlic tumbuk, sambal cili merah (ye ke sambal?) & mayonis.

Boleh la makan lagi.
Tahun depan... Ngeh ngeh ngeh...

Coretan: Orennye gambar seOren suasana restOren.

6 komentar:

Mak Ton 6:13 PM  

aku dh jeran mk kt market nih....

masa tuh perot kosong.. skali masuk mknan kt market nih.. mmg sedap!!!

mlm nye.. azab aku... muntah terbelahak aku.... langsung aku tgk je signborad jadik loya.... hiks.. soly...

mknan mmg xdinafikan mmg tip top... siap ada fire2 lagik..

jellyna 6:50 PM  

sian ko maton, aku paham perasaan ko, macam osmate aku dulu makan spageti aku masak, banyak dia makan (sedap katanye?), sampai perut dia sebu, pastu dia minum ENO, pastu dia muntah terbelahak kuar spageti,terus dia joghan makan spageti..
rupa-rupanye ENO tu dah expired..Jijah (kalau ko baca komen ni), masih ko ingat tak peristiwa itu?

Mohd Riziqin Hill 7:36 PM  

penah mkn dlu ms lepas SPM, mmg sodap sehingga nyaris menjilat pinggan.

tp tak sangka plak harganye terlalu mahal dan begitu mengoyakkan poket ms tu..

akhirnya kedai mkn ni diboikot begitu shj oleh sy sehingga skg~

suhanazainal 4:57 AM  

sejak 19 dis 2006 (besday aku. hehe) sampai skrg, MFM tatap pasar ikan terbaik!! tahniah n welkam to da club!

jellyna 6:23 AM  

reez, cuba ko pegi time skang lak, musti dah tak terasa poket koyak sebab skang ko dah keje, dah ada duit banyak?

sue, adakah ini bermakna 19 dis 2010 perlu ada orang blanja ko makan ikan kat pasar ni?? tapi memang sedaplah pasar ikan ni!

shonna 2:21 PM  

Memang sedap makan kat sini... setahun bleh makan sekali dua jer!! Jal.. trylaa masak sendiri, kalau jadi nak resepi... hehehehee..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP