Pre-order Lunch

>> 05 April, 2010

Kitaorang dah terasa lapar.
Semua pun dah masuk dalam kereta.
Dah siap sedia nak pegi carik kedai makan kat area-area opis.

Trutt truttt!
Telefon berbunyi.

Dialih bahasa kepada Bahasa Melayu: "Bos kata dia dah belikan lunch untuk kita semua. Lagi 5 minit dia sampai.."
Lalu sang driver pun cakap kat penumpang-penumpangnya: "Apa lagi tunggu? Kuar la.."
Ha Ha Ha.
Dengar makan free terus menggelabah.

Lepas selesai makan lunch free.
Semua sambung buat keje.
Pandai bos ni.
Semua pun takde la pegi makan kat luar lama-lama.

Tetibe.
Dah petang sikit.
Datang satu senarai...

Oh oh oh.
Rupanya senarai makanan yang boleh dipilih untuk minggu ini.
Ada 4 jenis makanan yang boleh dipilih untuk sehari.

Alamak ai.
Bahagianye terasa.
Makan free selama seminggu?
Sangatlah menarik okkkk.

Maka.
Menu lunch saya untuk minggu ini ialah...
Selasa: Ketiau goreng ayam


Rabu: Nasi ayam


Khamis: Murtabak


Jumaat: Beriyani ayam



Bestnye...
Takyah pk menu duit dah untuk seminggu.
TQ Bos!

Coretan: Makan free kat kenduri..

4 komentar:

Lizamurni Lokman 7:49 AM  

jal,

bestnyer keje mcm tuh kan....terasa dihargai....

boss paham staf nanti penat work hard the whole day, so dia provide lunch la...so that staf takyah susah2 nak gi carik food sendiri.....mmg good idea utk diapply satu hari nanti....

Ejamaria 8:00 AM  

uiitt... siap menu seminggu ni, nak promo kedai makan dia ke?... next week karang dia bagi list menu dgn harga skali alahai...

kalau ikhlas Alhamdulillah...

Mohd Riziqin Hill 8:15 AM  

hahaha..

rasanye baik² ni mst ada makna tu~ keh keh keh ;p

tlg delivery ke Glenmarie nnt~ ;p

jellynajal 7:01 PM  

kak liza,
betul, mmg terasa dihargai, maknanya bos sentiasa ingat staf dia yg keje susah payah utk dia...memang bagus dipraktikkan jika kita pula yg menjadi employer kan?

ejamaria,
bukan nak promote kedai dia,beli kedai mamak jer..kira dia promote kedai mamak tu la kot..

reez,
memang ada makna pon..maknanya sila kerja rajin-rajin, jangan mengular

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP