Vaksin H1N1 sakit?

>> 05 May, 2010

Satu pagi di sepital swasta.

Cocok Muya untuk 5 bulan.
Kali ni cocok sekali harung.
5 bulan + 6 bulan.
Sebab masa nak cocok 5 bulan aritu Muya demam.
Takleh nak cocok.

Adoi sakitnye kena cocok. (Sejak takde camera henpon, gmbr pinjam je la)

Di kesempatan itu.
Sempat tanya kat doktor pasal vaksin H1N1.
Sepital swasta tu ada wat tak.
Doktor kata takde, tapi staff derang seme dah kena cocok vaksin dah.
Nurse: "Sakit."
Aku: "Sakit?"
Nurse: "A'ah, vaksin tu sakit."
Doktor: "Orang seme takut nak cocok, takde pape pon."
Aku: "Oo, sakit ek?"
Doktor: "A'ah, cocok tu memang la sakit, tapi vaksin tu sakit."
Nurse: "Sakit la..."
Aku: "Ooo...sakit ye?" (Berapa kali mau tanya daa)
Doktor: "Ala, kat sepital gomen sure ada. Free je untuk semua kan."
Aku: "Ha tu la, nanti la kitaorg pegi. Seme kena cocok." (Masih membayangkan cemana rasa sakit vaksin H1N1 tu...)
Maka.
Nanti kena pi cocok vaksin H1N1 ni.
Nak kena tanya kengkawan yang keje sepital gomen pasni.

Tapi.
Sakit ek?

Coretan: Cegah sebelum kena.

1 komentar:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP