Hobi yang dah tak berapa hobi sangat dah

>> 15 November, 2010

Dulu menda ni kengkonon nak dijadikan hobi.
Dapat buat baju untuk anak-anak sendiri pon cukup la.
Sebab susah betul nak carik baju kurung bebudak ikut taste sendiri.

Ye. Ikut taste sendiri lah.
Dah sah-sah bebudak pompuan tu tak pandai pilih baju lagi.
Eh, tapi Syasya pandai la pilih.
Cuma kalau Syasya pilih asik-asik PINK.
Standard la tu budak pompuan baru nak naik.
Feveret kaler, PINK.

Mak derang pon satu hal gak.
Baju kurung kain perca takmo.
Ye ler.
Baju kurung kain perca tu kalau beli pon harga rm30 gak.
Merepek.
Padahal kain perca tu lebih kain buat baju orang tua jer.
Podah cit!

Maka.
Dengan permasalahan seperti di atas tadi.
Saya telah mengaplikasikan hobi saya itu dan menubuhkan sebuah kedai yang dinamakan:

Sempena nama aku la tu kononnye~

Supaya mak yang cerewet macam aku ni.
Tak susah-susah nak carik baju yang cantik-cantik untuk anak-anak sendiri.
Dengan harga yang berpatutan.
(Agaknye la kot?)

Tepuk dada, tanya selera.
Eh, kenapa ek tepuk dada, tanya selera?
Bukan selera kat tekak ke?
Camne orang-orang tua dulu buat pepatah ek?
Tetibe skang baru terasa tak logik lak.

SWEETIE from TheJellikids


Oklah.
Kalau terasa nak carik baju kurung bebudak.
Bole lah pergi kat TheJellikids, kot ada yang berkenan.
Takyah tunggu raya, pegi wedding ke, pegi hejadi ke, pegi dinner ke, leh jer nak pakai baju kurung.

Sekian, time kasih.
*Sowi aa, entry promo~

0 komentar:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP