Dokoh

>> 10 January, 2011

Dokoh ialah sejenis hiasan yang tergantung di leher dan yang paling popular semenjak dua ratus tahun yang lampau khususnya di Pantai Timur.

Motif aku buat entry pasal dokoh?
Takde pape pon.
Tadi ternampak ada orang juak dokoh kat pesbuk.

Dokoh pon nak jual online kan?
Semua menda pun nak jual online.
Memang senang betul nak sopping zaman sekarang ni.
Klik-klik jer, sampai dah barang kat rumah.

Oh ye.
Aku pon ada memiliki benda bernama dokoh ni.
Dedulu masa aku kawin aku beli dokoh ni.
Tapi dokoh aku bukan bentuk rantai, dokoh aku brooch yang bercantum-cantum.
Kira dokoh gak la kan?


Wahhh.
Tetibe rasa nak letak gambar kawin dedulu dengan dokoh.
Masa ni majlis bertandang kat kampung abahgirls.
Ni gambar kat rumah atuk aku.
Rumah atuk adalah sangat dekat dengan kampung nenek abahgirls.

Wahhh.
Kurusnya memasing espeseli abah bebudak pompuan tu.
Hahaha.
Tapikan, aku still boleh pakai lagi tau baju kawin aku tu.
Maknanya aku masih kurus macam dulu kah?
Lalalala.

5 komentar:

suez 9:01 AM  

alamak...aku tengah dok draft citer kawen jugak. sekali ko pun same daa.
btw, memang hebat bile ko masih boleh sarung baju kawen.

jellynajal 9:07 AM  

sue, kita memang selalu sama kan?

suez 10:25 AM  

tu ar pasal. hehe aku dah publish dah.

rohamia 2:52 PM  

haha....apsl masing2 mengimbas kenangan kawen nie..hehe...

jellynajal 2:55 PM  

kebetulan jer kot, kan entry awal aku tu aku ada cakap, aku nampak orang jual dokoh kat facebook~

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP