3 perkara pelik di Mesia

>> 18 April, 2011

Kekadang aku awal sampai opis.
Aku tak pegang kunci opis.
(Sebab nanti aku yang susah.)

Maka.
Aku bekpes kat kedai mamak bawah sambil tunggu orang lain bukak opis.

Hari ni aku dengar perbualan meja depan aku.
Orang-orang keje kat MAJUIKAN depan tu.
Giler kuat brader ni bercerita.
Memang dia saja nak kasi aku dengar kot.

Bla bla bla. (Aku tak dengar sangat.)
Ada 3 perkara pelik yang orang ni kata kat dia.
Rasanya orang yang bercakap kat dia tu foreigner.
Orang negara mana aku tak dengar.

Ok.
Ni la citer brader tu:

Perkara pertama: Pelik tengok orang Mesia ni makan. Semua lauk dicampur-campur dalam satu pinggan. Kalau kat negara dia, orang makan lauk asing, letak dalam mangkuk lain.
Perkara kedua: Orang Mesia ni primitif. Sebab masuk toilet pastu guna cebok lepas toot toot. Very the primitive.
(Time ni kengkawan dia yang lain dah gelak.)
Perkara ketiga: Pelik dengan orang Mesia ni. Naik motor pakai jacket terbalik. Memang pelik sungguh katanya.
(Kengkawan brader tu gelak besar. Part ni aku tak tahan nak tergelak. Maka, aku pura-pura pegang henpon konon baca mesej kelakar kat henpon aku. Padahal aku tergelak sebab citer brader tu. *Matilah cover.)

Pelik kan orang Mesia? Egegege.
*Gambar ehsan gugel.

Read more...

Canon LEGRIA HF G10

>> 15 April, 2011

Ha!
Selain daripada gambar yang cantik.
Saya juga sukakan video yang cantik ala-ala cinematography.
Ala yang style skang tu.
Kalau tengok AF9 skang, derang pon dah wat rakaman video style gitu.
(Kalau tengok la kan. Aku selalunya 'tertengok' jer.)

Dulu masa beli si Blackie.
Saya sebenarnya ingatkan si Blackie ada function video.
Sekali bile dah beli.
Rupa-rupanye takde.
Ye la. Dah tu murahhh! (Sindri mau ingat lor.)

Tetibe kan.
Nampak dalam sokabar gambar ni.


Alamak cam best.
Nampak macam ada lens besau kat depan dia tu.
Adakah kamera video ini boleh menjadikan scene yang di ambil tu ada *bokeh macam style jaman sekarang itu?
Kalau betul ada.
Saya ingat nak masukkan dalam wishlist saya la.

Tapi nak tunaikan tu taktau la bile kan?.
Yang ado tu pon ntah bile tahun nak dapat ye.
**Mode: Malu.**

Tapi tu la.
Sayasukaberangan.com.

Ha nak tau bokeh tu apo.
Yang blur kat belakang berkaca-kaca tu la *BOKEH namanye.

Read more...

Kau Yang Merubah Segalanya

>> 07 April, 2011

Wah tajuk.
Ala-ala syahdu gitu.

Kalau tengah bosan tu.
Jom karok lagu ni.
Terkenang zaman memuda dulu.

Aik? Skang ni dah tua ke?
Kak Pojiah Latip la kot yang dah tua.
Kak Jellyna masih muda lagik.
Hahaha.

Read more...

Anna Sui: Entry Bersambung

Tetibe nak sambung citer pasal Anna Sui ni.
Kat bawah ni banner dalam online shop dia.

Tetibe aku terperasaan baju yang 2 worang pompuan pakai dalam banner tu.
Teringat lak aku penah jumpa orang jual kain ela corak gitu.

Jap ek.
Kasi tunjuk itu kain.


Orait. Ni contoh kain baju macam kat atas tu.

Ha. Kain ni. Seakan corak dia kan?

.......

Pastu yang baju kaler kuning tu pulak.

Sama tak corak dengan baju kuning dalam banner tu? Lebih kurang kan?

Maka.
Sume orang leh pakai baju corak ala-ala Anna Sui la gamaknye?
Apa lagi?
Kite bako je! Kite bako!

*Pinjam gambau yek Aneka Cotton. :)

Read more...

Anna Sui


Tak tak.
Bukan nak beli.

Suka design casing barang mekap dia jer.
Kalau lalu kat area tempat jual mekap.
Mesti skodeng Anna Sui nye counter.
Kalau baca mag, mesti belek page yang ada iklan dia.

I laik konsep warna hitam dengan bentuk munge rose yang dia pakai.


Rasa macam nak beli jer seketul yang mana-mana.
Wat kenang-kenangan.
Eh, tadi kata bukan nak beli?

Dapat sikat ni jer pon ok gak kan?

Oh lupa. Aku ada coin purse Anna Sui ni.
RM30 kot? (Sah-sah la imi kan?)
Sume orang kat opis lama aku ada menda ni. Ngeh3x.

Read more...
Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP