The Beetlejuice Collections: Inspired by Beetlejuice Movie

>> 03 November, 2013

Kekadang kan.
Memang syok bila pandai jahit.
Walaupun aku ni takde la hebat sangat menjahit.
Masih lagi banyak yang tak tahu daripada tahu.

Tapi.
Dalam kepala otak ni, macam-macam idea ada.
Bila tengok je corak kain.
Terus memerah idea nak buat baju apa la nanti.
Atau.
Dengan ertikata lain.
Syok sendiri lettewww.
Lalalala.

Masa tengok kain jalur-jalur black & white tu.
Memang teringat terus kat satu cerita masa kecik dulu.
Beetlejuice.

Ceritanya pasal hantu.
Tapi.
Dah tak ingat la jalan cerita dia macam mana.
Sila la gugel sendiri kalau nak tahu pasal citer tu.

Poster Beetlejuice.

Yang kanan tu costume Beetlejuice.
Tapi. Berkenan pulak baju Christina Ricci tu.
Citer apa tu ek? 

........................

Jadi.
Terus la nak buat baju inspired by Beetlejuice.
Suka la buat baju yang jenis inspired inspired ni.
Dulu pernah buat baju inspired by Moulin Rouge.

Dalam pala otak dah terfikir nak buat skirt kembang jejalur.
Aku memang fanatik corak jejalur.
Tak boleh tengok.
Mesti nak rembat.
Baju sendiri pun melambak-lambak corak jejalur.
Macam-macam kaler adoo.

Chantek tak? 
Sebenarnya diri sendiri yang berangan nak skirt macam ni.
Kah kah.

Part ni paling aku suka la. 
Tuck in top tu. 
Fashionista sangat.

Yang ni extended version kununs. Tambah lak poket dummy kat baju.
Bukan poket betul tau. 
Saja kasi impak macam chomelll jerrr. 
Kih kih. 

.........................

Lagi satu masalah.
Aku cepat sangat jemu.
Tak boleh nak jahit baju pattern sama.
Tak boleh nak jahit baju warna sama.
Banyak-banyak kali.
Straightttt tak berhenti.
Kena stop buat lain dulu.
Kalau tak nanti manjang je ada tak kena kalau jahit.

Jadi.
Aku pun buat la baju bawah ni.
Pattern ni kan.
Memang dah lama aku berangan nak carik untuk diri sendiri.
Tapi.
Tak jumpa la pulak.
Oleh kerana stress tak jumpa baju diri sendiri.
Maka.
Aku buatlah baju bebudak.
Bley gitu? 

 Ini bebetul diinspirasikan daripada Beetlejuice.
Cuma tambah sikit elemen merah, kasi naik seri.

Lawa lak kan?
*Motip puji baju sendiri jahit?
Tambah la button pearl dua biji.
Takde la nampak kosong sangat.


Ha. Tang skirt ni.
Memang saja buat cani, supaya bila baju pakai kat luar.
Boleh la belt tu ditanggalkan.
Takde la kembung kat pinggang.

..................

Eh.
Tetiba update cerita pasal baju sendiri jahit pulak kan.
Mesti yang baca bosan.
(Ada ke yang baca?)

Lepas ni rasa nak buat lagi la baju inspired by sesape.
Teringin rasa nak buat baju inspired by Disney Princess.
Warna je lah.
Bukan style baju dress gitu.
Tengok lah cane.
Kot ada mood.

Cik Penyanyi pun tengah merajuk ni.
Tak best dia takde.
BangBro tu lembab.
Susah sikit nak merekacipta.

Ok. Dah la.
Lenkali la pulak cerita.

0 komentar:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Top 5 Komenters

Widget by Blogger Gadgets

Terjah dari Mana?

free counters

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP